eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mourinho Intere továbbjutott a Stamford Bridge-en

Két mérkőzést játszottak ma a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Londonban a Chelsea az Interrel, Sevillában a helyi csapat a CSZKA Moszkvával játszott. Győztek és továbbjutottak a vendégcsapatok: Chelsea-Inter 0-1, Sevilla-CSZKA 1-2.

José Mourinho 2007-es menesztése óta először meccsel a Stamford Bridge-en, s ez önmagában is elég különlegességet ad a találkozónak. Persze azt se feledjük, hogy az olasz bajnokság listavezetője játszik az angol bajnokság (a vesztett pontokat tekintve) legjobb csapatával. Utóbbit Carlo Ancelotti irányítja, aki korábban az Inter városi riválisát, az AC Milant vezette két BL-győzelemhez.

Egyébként ez a nyolcaddöntő egyetlen olyan párharca, amelyben két, korábban már BL-győztes edző csap össze. Az összeállítások nem keltettek meglepetést. A 2-1-es előnyről startoló Interben a hajdanán Angliában Különlegesnek becézett portugál három csatárt is pályára küldött.

Így festett az alaptizenegy: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti - Cambiasso - Sneijder, Motta - Pandev, Eto'o, Milito. A névsorban mindössze két, európai születésű futballista volt, a holland Sneijder és a macedón Pandev. Olasz, a fentiekből következően, egy sem.

A Chelsea-ben az idény előtt harmadik számúnak tippelt kapus, Turnbull kezdett. Előtte: Ivanovics, Alex, Terry, Zsirkov - Ballack, Mikel, Lampard - Anelka, Drogba, Malouda. Mindössze három angol volt Ancelotti kezdő tizenegyében: Ross Turnbull, a kapus, valamint a két válogatott, John Terry és Frank Lampard.

Turnbull, a 25 éves kapus a West Ham ellen, a hétvégén mutatkozott be a Premier League-ben a Kékeknél, a BL-ben viszont már volt korábban is meccse, ősszel, az Apoel ellen, Cipruson.

Negyedórás mezőnyjátékkal nyitottak a csapatok, az első ígéretes kísérlet Michael Ballacké volt, de a német laposan a kapu mellé küldte a labdát.

A második 15 perc is kevés eseményt hozott, ebben Maicon blokkja Drogba lövésével szemben jelentette az izgalmat. Az Inter ugyan három csatárral kezdett, de hátrahúzódott, az angol kapura semmi veszélyt nem jelentett. Ugyanakkor Mourinhóra jellemző: biztonsági játékot játszatott, csapatánál többet volt a labda, mint a Chelsea-nél.

A félidő utolsó öt perce volt a legjobb: a Chelsea egymás után három helyzetet is kialakított. Florent Malouda lövésébe belelépett a döntő pillanatban Walter Samuel, Julio Cesar kapus tisztázott Nicolas Anelka elől az ötösön, végül Samuel lebirkózta Didier Drogbát a tizenhatoson belül. Ám egyikből sem született gól, 0-0 az állás, s ez az Internek jó.

Sevillában, ahol Kassai Viktor a játékvezető, hosszabbításra állnak a csapatok. Az oroszok a cseh Tomas Necid góljával kerültek előnybe a 39. percben, azt Diego Perotti egyenlítette ki, két perccel később.

Chelsea-fölényt, de csak nagyon kevés helyzetet hozott a második félidő első 15 perce a Stamford Bridge-en. Izgalmas, de nem túl eseménydús volt a játék.

Sevillában az orosz csapat előnybe került, s már biztos, hogy nem lesz hosszabbítás. Honda Kejszuke, a moszkvaiak japánja távolról, szabadrúgásból lőtt gólt. Andrés Palop, a hazaiak kapusa "kellett" a gólhoz.

Londonban a második félidő közepe az Interé volt. Diego Milito a meccs addigi legnagyobb helyzetét rontotta el kiugrása után, majd Thiago Motta jó helyzetből, viszonylag közelről, a kapu fölé fejelt. Carlo Ancelotti Ballack helyére beküldte Joe Cole-t, de nem javult fel ettől a csapata. De még attól sem, hogy Kalou is beszállt.  Az Interben Sztankovics váltotta Pandevet.

A 78. percben az Inter megszerezte a vezetést: Sneijder indítása után Samuel Eto'o kilépett a rosszul helyezkedő Ivanovics mellett. Aztán hajszálpontos lövéssel vette be a Kékek kapuját. José Mourinho elindult ünnepelni, de aztán meggondolta magát: tisztelte a Chelsea szurkolóit és a múltat. Csak az öklét rázta maga mellett. Tudta, nagyon közel került a csapata a továbbjutáshoz.

A Kékek elveszítették a fejüket. Didier Drogba (Thiago Motta elleni szabálytalansága miatt) piros lapot kapott, ezzel alighanem minden eldőlt. Drogba éppen úgy nem tudta feldolgozni a kiesést, mint tavaly a Barcelona ellen. John Terrynél is felment a pumpa, de ő megúszta egy sárgával.

Az Inter törlesztett az olaszok rossz, angolok elleni mérlege miatt, s továbbjutott. Csatlakozott a Manchester Unitedhez, az Arsenalhoz, a Bayernhez, az Olympique Lyonhoz és a CSZKA Moszkvához. Szerdán még két nyolcaddöntőt játszanak, a Barcelona a VfB Stuttgartot, a Bordeaux az Olympiakoszt fogadja.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×