eur:
393.66
usd:
364.85
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mit ír a Ferencvárosról Európa egyik legtekintélyesebb futballmagazinja?

Idén az első hat között kellene végeznünk - összegezte a Fradi céljait Craig Short, a csapat szakmai vezetője a világ legtekintélyesebb labdarúgó-szaklapjának tartott World Soccernek. A magazin márciusi számában a klub várható jövőjét boncolgatja.

Nyáron megkezdődhet az Üllői úti stadionkomplexum építése a jelenlegi Fradi-pálya helyén, ha az 50 millió font értékű beruházás végre megkap minden szükséges engedélyt, a csapat azonban, amely majd belakja, csak a középmezőnyben bukdácsol, miután három év után visszatért az NB I-be - nyitja a "bukott óriásnak" titulált Ferencvárosról szóló cikkét a World Soccer munkatársa.

A szerző, Peterjon Cresswell emlékeztet: a projekt mögött álló brit ingatlanmágnás, Kevin McCabe 2008 elején vásárolta meg 8,6 millió fontért Magyarország legeredményesebb klubját, amelyet két évvel korábban gazdasági problémái miatt száműzött a másodosztályba a szövetség. A csapatnak tavaly végül sikerült visszakapaszkodnia az élvonalba, az eredmények azonban elmaradtak, így Bobby Davisont az addig a tartalék és ificsapatot irányító Craig Short vette át.

"Számomra ez komoly váltás, de nagyszerű lehetőség. A játékosok jól fogadták a dolgot; technikailag jól képzettek, egy brit edzőnek azonban meg kell acéloznia és mentálisan is formába hoznia őket" - magyarázta a klub szakmai vezetője. Azzal sem változott azonban sokat a helyzet, hogy Short ült le a kispadra: a Fradi hazai pályán 3-1-re kikapott a Diósgyőrtől, a hírek pedig ismét nem a játékról, hanem a pályára a mérkőzés közben berontó szurkolókról szóltak.

"Ironikus, de a játékosok jobban teljesítettek a zárt kapuk mögött játszott, nyugodtabb meccseken" - magyarázta Short, aki - cseppnyi túlzással - azt találta mondani, hogy a csapatnak ugyanezt a formát a büntetés lejárta után immár 10 ezer ember előtt kell hoznia. Short egy kissé talán nagyvonalúan becsülte meg a nézők számát - írja a szerző, felidézve, hogy a Ferencvárosnak a címvédő Debrecen elleni mérkőzésére csupán 5 ezer fradista volt kíváncsi.

A gyenge szereplés és az alacsony érdeklődés ellenére Kevin McCabe terveinek megvalósítása már nyáron megkezdődhet, az új Albert-stadion, valamint az azzal együtt épülő hotel, bevásárló- és fitneszközpont, valamint irodaház már 2012-ben megnyithatja kapuit.

A nagy tervekhez szép eredmények dukálnak, ám ahhoz, hogy a Ferencváros 1995 után újra a Bajnokok Ligájában szerepelhessen, idehaza kell nyernie valamit. Ehhez a veterán csapatkapitány, Lipcsei Péter mellé olyan játékosokat igazolt, mint a korábban az Arsenalban szerepelt Paul Shaw, a Leedsben is megfordult Anthony Elding, illetve a Port Vale-ből érkezett Sam Stockley.

"Próbáltunk fiatalabb focistákat idehozni, de úgy tűnik, egy kicsit tartanak a dologtól" - fogalmazott Craig Short, aki terveit is elárulta. "Ebben a szezonban az első hat között kellene végeznünk. És aztán? Ki tudja?"

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×