eur:
393.59
usd:
368.47
bux:
66213.5
2024. április 24. szerda György

A randalírozók szégyent hoztak a fővárosra

Berlin polgármestere szerint a Hertha labdarúgócsapatának randalírozó szurkolói szégyent hoztak a német fővárosra.

Klaus Wowereit hétfői nyilatkozatában a leghatározottabban elítélte azt, ami a szombati, Nürnberg elleni vesztes bajnoki mérkőzés lefújása után a berlini Olimpiai Stadionban történt.

A Hertha BSC mintegy 100, többnyire fekete csuklyás szurkolója botokkal és zászlórudakkal felfegyverkezve behatolt a pályára, és üldözőbe vette az ellenfél játékosait. A Nürnberg labdarúgói az utolsó pillanatban menekültek be az öltözőkbe, a randalírozók pedig törtek-zúztak, míg a rendőrség véget nem vetett a televízió által is sugárzott atrocitásoknak. A súlyos incidens során több rendőr könnyebben megsérült, és mintegy 30 szurkolót őrizetbe vettek.

A hétfői német újságok a Hertha történetének egyik leggyászosabb napjáról beszéltek. Egyrészt azért, mert a nagy múltú és a magyar válogatott Dárdai Pált is felvonultató berlini kék-fehérek sorsa a szombati vereséggel minden jel szerint végleg megpecsételődött, és a klub immár aligha kerülheti el az első ligából való kiesést. Másrészt ugyanakkor rámutattak: ilyen méretű szurkolói randalírozást régóta nem élt meg Berlin, illetve az Olimpiai Stadion. "A gyűlölet és a félelem visszatért a stadionokba" - fogalmaztak a történtek kapcsán a lapok.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) hétfőn kemény büntetést helyezett kilátásba. Értesülések szerint a Herthát pénzbüntetés fenyegeti, és legkevesebb egy mérkőzést zárt kapuk mögött kell majd lejátszania. Az őrizetbe vett, később azonban szabadon bocsátott szurkolókat pedig minden bizonnyal jó időre kitiltják valamennyi németországi stadionból.

Dárdai Pál - aki a Nürnberg elleni mérkőzésen 281. alkalommal öltötte magára bajnokin a berliniek kék-fehér mezét, és ezzel a Hertha történetének legtöbb mérkőzést játszó rekordere lett - a Bild című újság hétfői számában megjelent nyilatkozatában a futball kultúrájának lábbal tiprásáról beszélt. Az amúgy a szurkolók egyik kedvencének számító Dárdai szerint nem szabad megengedni, hogy néhány randalírozó mindent tönkre tegyen. Az erőszakot meg kell fékezni - fogalmazott a magyar játékos.

Értesülések szerint a Hertha edzése vasárnap és hétfőn zárt kapuk mögött és rendőri védelem mellett zajlott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×