eur:
392.89
usd:
366.8
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Ki a Formula-1-es szezon fő esélyese?

A szakértők szerint nyolc pilóta is úgy kezdheti meg Bahreinben a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságot, hogy reális esélye van a végső győzelemre. Michael Schumacher 3 és fél év után szerepel újra a sorozatban, a legnagyobb sztárok közül pedig egyedül Kimi Raikkönen fordított hátat a száguldó cirkusznak.

Az elmúlt években megszokottnál szorosabb és sokoldalúbb küzdelemre számítanak a Forma-1-es szakértők a most kezdődő szezonban. A fogadóirodák a spanyol Fernando Alonsót látják a legesélyesebbnek, de egyelőre kérdés, hogy a kétszeres világbajnok mennyire tud beilleszkedni új csapatába, a Ferrariba. Alonsót sorrendben Lewis Hamilton (McLaren), Sebastian Vettel (Red Bull), Michael Schumacher (Mercedes), Felipe Massa (Ferrari), a címvédő Jenson Button (McLaren), Mark Webber (Red Bull) és Nico Rosberg (Mercedes) követi az esélyesek sorában.

Bár a tesztek nem adtak teljesen egyértelmű képet az erőviszonyokról, a hosszú etapokon a Ferrari és a Red Bull volt a legmeggyőzőbb, az időmérő-szimulációs eredményei a Red Bullnak és a McLarennek sikerültek a legjobban, megbízhatóságban pedig a McLaren és a Ferrari járt az élen. A Mercedes a spanyolországi pályákon megrendezett előszezonban egyik területen sem előzte meg a riválisokat, de az önállóan induló stuttgarti gyár csapata jelentős újításokkal érkezett Szahírba, az első futam helyszínére.

A középmezőnyben a Sauber, a Williams, a Renault, a Force India és esetleg a Torro Rosso csatázhat majd, míg az újoncok, a Lotus, a Virgin és a Hispánia vélhetően csak egymással vehetik fel a versenyt.

A pilóták teli tankkal vágnak neki a futamoknak, az időmérő-edzések gyorsköreit ugyanakkor minimális üzemanyagszinttel teljesíthetik. Változik a pontrendszer is, a győztes 25 pontot kap, a második helyezett 18-at, a harmadik 15-öt, és még a 9. és a 10. helyen célba érők teljesítményét is értékelik 2, illetve 1 ponttal.

A 19 nagydíjból álló világbajnokság november 14-én, Abu Dhabiban ér véget. A Magyar Nagydíjat augusztus 1-jén rendezik meg, visszakerült a versenynapárba a montreali verseny, és idén először Dél-Koreában is összemérik erejüket a pilóták.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×