eur:
394.29
usd:
370.33
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nagy Tímea újra a világelitben vív

Takács Emese győzelmével zárult vasárnap a női párbajtőrözők németországi Világkupa-versenye Tauberbischofsheimben. A dobogóra még egy magyar felállhatott: a kétszeres olimpiai bajnok, vb-aranyérmes Nagy Tímea harmadik lett.

Takács a 64-es tábla első fordulójában Tóth Annamáriát győzte le 7-6-ra, majd az észt Irina Embrichhen (15-11), a francia Laura Flessel-Colovicon (15-9), az orosz Tatyjana Andrusinán (15-5) és a francia Nathalie Alibert-en túllépve jutott el a döntőig, melyben az orosz Tatjana Logunovánál bizonyult jobbnak, 7-6-ra.

Nagy Tímea brit, svéd, orosz és olasz vívó elleni sikerrel menetelt a négy közé, ahol Logunovától kapott ki 15-8-ra.

A főtáblára a két dobogós mellett további hat magyar került fel. A nemzetközi sportági szövetség honlapja szerint Szász Emese 10., Tóth Hajnalka 13., Antal Edina 32., Békefi Edina 42., Tóth Annamária 51., Budai Dorina pedig 61. lett a 132 fős mezőnyben.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×