eur:
394.41
usd:
370.26
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Holland csúcstalálkozó a magyar-oroszon

A világbajnoki részvételről lecsúszó oroszok elleni kezdi a 2010-es évet a magyar labdarúgó-válogatott. Erwin Koeman szövetségi kapitány azt mondta, tudatosan választott nehéz ellenfeleket a felkészülési időszakra az Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülés jegyében. A szbornaja kispadjától a győri találkozón búcsúzik Guus Hiddink.

A világranglistán 13. orosz válogatott ellen játssza első idei mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott. A győri barátságos meccs előtt Ervin Koeman szövetségi kapitány elmondta, tudatosan választott nehéz ellenfeleket a felkészülési időszakra, hiszen ősszel Eb-selejtezők várnak az együttesre.

A szerdai meccset biztosan kihagyja a legjobb formában lévő magyar játékos, Dzudzsák Balázs, aki megsérült a PSV hétvégi bajnokiján. Huszti Szabolcs négy szentpétervári csapattársával is találkozhat a pályán. Újonc nincs a magyar keretben, de hosszú idő után bizonyíthat újra Tőzsér Dániel.

Furcsa helyzetben készülnek a meccsre a vendég oroszok: a válogatott a pótselejtezőn meglepetésre nem tudta kiharcolna a világbajnoki részvételt, így végül nem hosszabbították meg Guus Hiddink szövetségi kapitány nyáron lejáró szerződését. A holland szakvezetőnek ez az utolsó meccse a szbornaja élén, augusztustól a török válogatottat fogja irányítani.

A 63 éves Hiddink azt mondta, jó kis mérkőzésre számít, és szeretne szépen búcsúzni. "Rendkívül sok szép közös emlékünk van, gyönyörű négy év volt." - fogalmazott a holland tréner, akinek irányításával a 2008-as osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon bronzérmes lett az orosz csapat.

Hiddink a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontjában kedden találkozott honfitársával, Erwin Koemannal, akivel két évig a PSV-nél is dolgoztak együtt. A két holland tréner barátként üdvözölte egymást.

A szbornaja legnagyobb sztárja, Andrej Arsavin egy félidőt vállal a győri találkozón. Ezen a meccsen mutatják be új mezüket az oroszok.

A magyar-orosz mellett további 32 barátságos labdarúgó-mérkőzést rendeznek szerdán szerte a világban, ezek közül a német-argentin és a spanyol-francia párharc emelkedik ki.

A dél-amerikaiak szövetségi kapitánya, Diego Maradona megjegyezte, hogy fantasztikus találkozóra számít, amelyet bármelyik csapat megnyerhet. Hozzátette, nem gondol revánsra a 2006-os világbajnokság negyeddöntőjével kapcsolatban - akkor a németek 11-esekkel jutottak tovább.

"Ha az argentin újságírókon múlna, akkor utolsók lennénk a vb-n, de az argentin nép támogatását érzem, ez pedig erőt ad a győzelemhez" - mondta már a nyári vb-re utalva a korábbi legendás játékos, aki 1986-ban vezette diadalra a nemzeti együttest, éppen a németek ellen nyerve a fináléban.

Az Európa-bajnok spanyolok egy hosszú nyeretlenségi sorozatot kívánnak lezárni, ugyanis az ibériai gárda legutóbb 42 éve győzte le a francia együttest idegenben. Ez a párharc szintén lezajlott a 2006-os vb-n, akkor a nyolcaddöntőben francia siker született.

Raymond Domenech, a hazaiak szakvezetője nagy tisztelettel beszélt a riválisról, s a dél-afrikai vb nagy esélyesének nevezte a brazilokkal együtt.

A magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportba sorsolt hollandok az amerikaiakat fogadják, míg a svédek Walesben, a finnek Máltán, a moldovaiak pedig Törökországban Kazahsztán ellen lépnek pályára.

A program:
Ausztrália-Indonézia, Brisbane 10 ó
Japán-Bahrein, Tojota 11 ó
Macedónia-Montenegró, Szkopje 14:30 ó
Örményország-Fehéroroszország, Antalya 14:30
Elefántcsontpart-Koreai Köztársaság, London 15:30 ó
Grúzia-Észtország, Tbliszi 16 ó
Görögország-Szenegál, Pireusz 16 ó
Ciprus-Izland, Larnaca 17 ó
Szlovákia-Norvégia, Zilina 17 ó
Angola-Lettország, Luanda 17 ó
Bosznia-Hercegovina - Ghána, Szarajevó 17:30 ó
Moldova-Kazahsztán, Antalya 18:30 ó
Málta-Finnország, Ta,Qali 19 ó
Törökország-Honduras, Isztambul 19 ó
Algéria-Szerbia, Algír 19:15 ó
Dél-afrikai Köztársaság - Namíbia, Durban 19:30 ó
Románia-Izrael, Kolozsvár 19:45 ó
Luxemburg-Azerbajdzsán, Luxembourg 20 ó
Svájc-Uruguay, St. Gallen 20:15 ó
Lengyelország-Bulgária, Varsó 20:30 ó
Ausztria-Dánia, Bécs 20:30 ó
Németország-Argentína, München 20:45 ó
Olaszország-Kamerun, Monte-Carlo 20:45 ó
Hollandia-Egyesült Államok, Amszterdam 20:45 ó
Szlovénia-Katar, Maribor 20:45 ó
Albánia - Észak-Írország, Tirana 20:45 ó
Wales-Svédország, Swansea 20:45 ó
Belgium-Horvátország, Brüsszel 20:45 ó
Skócia-Csehország, Glasgow 21 ó
Anglia-Egyiptom, London 21 ó
Franciaország-Spanyolország, Saint-Denis 21 ó
Portugália-Kína, Coimbra 21:45 ó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×