Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csoportelsőként nyolcaddöntős a Veszprém

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Legyőzte a vendég szlovén Velenjét, így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Egyszerű volt a képlet: ha a Veszprém begyűjti a két pontot, csoportelső, és a nyolcaddöntőben majd csoportnegyedik együttest kap ellenfélnek. Rossz hír volt, hogy Peric betegség miatt nem vállalta a játékot, így a világklasszis kapus nélkül kellett megvívni a fontos összecsapást.

A hazaiak nyitó góljai után egyenlítettek a vendégek, de csak a 8. percig tudták tartani az iramot. Az esélyesebb Veszprém fokozatosan növelte előnyét, s 10-5-nél, a 17. percben a Velenje időt kért. Cupic dupláját követően már Mocsai Lajos - akit a héten neveztek ki a magyar válogatott szakmai igazgatójának - rendelte magához tanítványait. A lendületbe jött szlovénok felzárkóztak, ám a szünet előtti hajrát megint jobban bírta a házigazda.

A folytatásban sem adta alább a Veszprém, a megnyugtató előnyét biztosan őrizte. Az örökifjú Perez - ha szükség volt rá - könnyedén értékesítette helyzeteit, a Velenje nem tudott "látótávolságon" belül kerülni. Negyedórával a vége előtt már 22-17 volt az állás, majd a különbség még tovább hízott (28-19). Végül a szlovénok megúszták: nem lett kétszámjegyű a differencia.

A magyar bajnok - immár tét nélküli mérkőzésen - a jövő héten a lengyel Kielce vendége lesz.

Férfi BL, 9. forduló:
B csoport:
MKB Veszprém-Velenje (szlovén) 30-25 (15-11)