eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csoportelsőként nyolcaddöntős a Veszprém

Legyőzte a vendég szlovén Velenjét, így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Egyszerű volt a képlet: ha a Veszprém begyűjti a két pontot, csoportelső, és a nyolcaddöntőben majd csoportnegyedik együttest kap ellenfélnek. Rossz hír volt, hogy Peric betegség miatt nem vállalta a játékot, így a világklasszis kapus nélkül kellett megvívni a fontos összecsapást.

A hazaiak nyitó góljai után egyenlítettek a vendégek, de csak a 8. percig tudták tartani az iramot. Az esélyesebb Veszprém fokozatosan növelte előnyét, s 10-5-nél, a 17. percben a Velenje időt kért. Cupic dupláját követően már Mocsai Lajos - akit a héten neveztek ki a magyar válogatott szakmai igazgatójának - rendelte magához tanítványait. A lendületbe jött szlovénok felzárkóztak, ám a szünet előtti hajrát megint jobban bírta a házigazda.

A folytatásban sem adta alább a Veszprém, a megnyugtató előnyét biztosan őrizte. Az örökifjú Perez - ha szükség volt rá - könnyedén értékesítette helyzeteit, a Velenje nem tudott "látótávolságon" belül kerülni. Negyedórával a vége előtt már 22-17 volt az állás, majd a különbség még tovább hízott (28-19). Végül a szlovénok megúszták: nem lett kétszámjegyű a differencia.

A magyar bajnok - immár tét nélküli mérkőzésen - a jövő héten a lengyel Kielce vendége lesz.

Férfi BL, 9. forduló:
B csoport:
MKB Veszprém-Velenje (szlovén) 30-25 (15-11)

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×