Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Veszprém a csoportelsőség küszöbén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Minden bizonnyal csoportelső lesz az MKB Veszprém, és kiesik a Pick Szeged szombaton a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Az élen álló veszprémiek a múlt héten két pont előnyt szereztek a német Rhein-Neckar Löwennel szemben, és az egymás elleni összevetésben is jobbak, vagyis ha most begyűjtik a két pontot a vendég szlovén Velenje ellen, akkor biztos az első helyen zárnak, és a nyolcaddöntőben majd egy csoportnegyediket kapnak ellenfélnek. A két gárda november 7-i, velenjei csatáját a Veszprém nyerte 28-27-re.

A Szegedre viszont feltehetően a tisztes búcsú vár. Csak akkor maradhat állva ugyanis a Tisza-parti együttes, ha nyer Valladolidban - ez már otthon sem sikerült, november 8-án 30-23-ra győzött a spanyol csapat -, ráadásul a román Constantának ki kell kapnia a sereghajtó, vendég görög PAOK-tól.

A női BL-ben a hétvégén nem rendeznek fordulót, a Győr a Magyar Kupa négyes döntőjében szerezheti meg az első helyet.

A program:
Férfi BL, 9. (utolsó előtti) forduló:
A csoport:
Valladolid (spanyol)-Pick Szeged, szombat 19 ó
Az állás: 1. Montpellier (francia) 16 pont/9 mérkőzés, 2. Csehov (orosz) 12/9, 3. Valladolid 10/8, 4. Constanta (román) 7/8, 5. Szeged 3/8, 6. PAOK Szaloniki (görög) 2/8

B csoport:
MKB Veszprém-Velenje (szlovén), szombat 17:15 ó
Az állás: 1. MKB Veszprém 14 pont, 2. Rhein-Neckar Löwen (német) 12, 3. Kielce (lengyel) 9, 4. Velenje 5 (228-244), 5. Chambéry (francia) 5 (200-225), 6. Boszna Szarajevó (bosnyák) 3