eur:
393.52
usd:
364.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

José Mourinho nyert a Chelsea ellen - de Ancelotti sem lehet elégedetlen

Két mérkőzést játszottak ma a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A korábban kezdődő moszkvai estében a Sevilla 1-1-re végzett a CSZKA-val. A második találkozón az Inter a Chelsea-t fogadta, s egygólos előnyt szerzett a visszavágóra.

Az Inter három perc alatt vezetést szerzett a Chelsea ellen. Szenzációs kezdés! Az argentin Diego Milito lőtte a labdát Petr Cech kapujába. José Mourinho ennél jobb kezdésről nem is álmodhatott egykori csapata ellen. Bő egy héttel ezelőtt a Milan, ugyanabban a stadionban, ugyanígy kezdett egy másik angol klub ellen. Ismétli magát a történelem, vagy ez egy teljesen más meccs?

Bizonyos szempontból feltétlenül. Nézzük csak a két összeállítást! Inter: Julio Cesar, Maicon, Samuel, Lucio, Zanetti, Sztankovics, Cambiasso, Motta, Sneijder, Eto'o, Milito. Chelsea: Cech, Ivanovic, Carvalho, Terry, Malouda, Ballack, Mikel, Lampard, Anelka, Drogba, Kalou. A BBC-n publikált statisztika szerint mindössze két olyan mérkőzés volt eddig a Bajnokok Ligájában, amelyben kevesebb "hazai" játékos játszott volna. Az Interben nem volt olasz, a Chelsea-ben mindössze két angol (Terry, Lampard) lépett pályára.

Carlo Ancelotti merészet húzott: ugyan sok a hiányzója (Bosingwa, Zsirkov, Ashley Cole, Essien), de nem a védelmet erősítette meg, hanem, szokásától eltérően, három igazi csatárt is pályára küldött. Anelkát, Drogbát és Kalout. Nyilvánvaló szándékkal: egy idegenbeli gól aranyat érne a Chelsea-nek.

Ugyancsak a BBC közölte: amikor Diego Milito gólt szerzett az Interben (nem kevésszer volt ilyen, 15 gólnál járt már a mérkőzés előtt a szezonban), a fekete-kékek egyszer sem kaptak ki.

A Chelsea nagyon akar egyenlíteni: Didier Drogba, majd Michael Ballack is jó lövéssel próbálkozott. Az elefántcsontparti óriási kapufát rúgott, a német bikázását az autóbalesetben szerzett sérüléséből gyorsan felépült Julio César bravúrral védte.

Az első félóra utáni rövid összegzés: nagyon fura meccs zajlik a San Siróban. A Chelsea fölényben játszik, nem lehet panasz az eddigi teljesítményére - csak éppen az Inter szerzett egy gólt, s így vezet 1-0-ra. Carlo Ancelotti aligha lenne elégedett ezzel az eredménnyel, José Mourinho Intere ellen iszonyatosan nehéz lenne erről az állásról kezdeni a Stamford Bridge-en.

S majdnem még nagyobb lett a baj! Wesley Sneijder beadása után John Terry túl szellősen fogta Samuel Eto'ót. Szerencséjére a kameruni kihagyott egy olyan helyzetet, amilyet nem nagyon szokott. Utána Didier Drogba erős beadását Salomon Kalou fejelte a kapu fölé.

A félidő fura szituációval ért véget: Walter Samuel szabálytalankodott a 16-oson belül Salomon Kalouval. Mejuto González, a spanyol bíró követte az utóbbi napok a nemzetközi futballéletben tapasztalható rossz sorozatát: hibázott. Nem ítélt büntetőt. Így az Inter 1-0-ra vezet a mérkőzés fele után.

Majdnem ugyanúgy kezdődött a második félidő, ahogy az első: ugyanabba a kapuba került a labda. A labdarúgás alaptörvénye szerint ez egyenlítést jelent. A Chelsea megszerezte a hőn áhított idegenbeli gólt: Salomon Kalou lőtte a labdát a tizenhatos vonalának tájáról.

Az Inter nem hagyja magát, noha a 2-1 nem annyira jó, mint az 1-0. De ha gólt kapsz, nincs mit tenni, hajtani kell a szerzett találatárt. Esteban Cambiasso első lövése még elakadt Braniszlav Ivanovicsban, a második már védhetetlen volt.

Öt perccel a gól után bajba került a Chelsea: Petr Cech megsérült, hordágyon vitték le a pályáról. A portugál Hilario állt a helyére, akit még José Mourinho vitt a Kékekhez, a szinte teljes ismeretlenségből.

Majdnem kiegyenlített az angol csapat! Nicolas Anelka beadása után Frank Lampard lőtt közelről, Julio César azonban védett.

José Mourinho nem elégedett, mindent megpróbál. Középpályás (Thiago Motta) helyére csatárt küldött be (Mario Balotellit), majd lehívta Samuel Eto'ót, s beküldte Goran Pandevet. Balotelli remek helyzetet dolgozott ki Esteban Cambiassónak, de az argentin a tizenhatoson belül kivárt a lövéssel, s beleléptek a labda útjába a védők.

Mezőnyjátékkal ért véget a mérkőzés.

 
Inter-Chelsea 2-1
CSZKA Moszkva-Sevilla 1-1

Korábbi eredmények:
Milan-Manchester United 2-3
Lyon-Real Madrid 1-0
Porto-Arsenal 2-1
Bayern-Fiorentina 2-1
VfB Stuttgart-Barcelona 1-1
Olympiakosz-Bordeaux 0-1

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×