eur:
394.37
usd:
371.64
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Inter-Chelsea: nosztalgiázásra nem lesz idő

José Mourinho a Chelsea ellen, Carlo Ancelotti visszatérése Milánóba - egy-egy tétel, amely miatt már önmagában érdekes lehet egy futballmérkőzés. Szerda este a két állítás egyszerre valósul meg az Inter-Chelsea Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn, így igazán pikáns és parázs meccsre van kilátás.

Az Inter vezetőedzője, José Mourinho több mint három évig volt a Chelsea menedzsere, hat trófeával a klub történetének legsikeresebb edzője, akiért még tüntettek is a szurkolók távozása után. Nehéz örökséget hagyott hátra, ezt jól jelzi, hogy a Kékek jelenlegi edzője, Carlo Ancelotti két év alatt már a negyedik edző a londoni klubnál a szókimondó portugál távozása óta.

A Stamford Bridge-et még most is otthonának tartja, és decemberben, amikor megtekintette a Fulham elleni bajnokit, több játékossal és a klub alkalmazottaival is kedélyesen elbeszélgetett. A nosztalgiázásra viszont szerdán este már nem lesz ideje, hiszen kulcsfontosságú Bajnokok Ligája-párharc vár rá és csapatára.


A portugál edző a meccs előtt azt mondta: a Chelsea-nek nincs titka előtte, a londoniak nem tudják meglepni semmivel. "Még a bemelegítést is úgy végzik, ahogy velem csinálták annak idején. A pontrúgásoknál is pontosan úgy helyezkednek el, ahogy az én irányításom alatt tették. A felállás is ugyanaz, amit én alkalmaztam a csapatnál" - fejtette ki José Mourinho.

Az Inter edzője arról is beszélt, a mostani Chelsea még az ő csapata, hiszen távozása óta mindössze Braniszlav Ivanovics és Nicolas Anelka lett stabil kezdő a londoni együttesnél, a többieket jól ismeri, mindent tud róluk.

Ancelotti: Egész Olaszország nekünk drukkol

A sok tekintetben Mourinho ellenpólusának számító Carlo Ancelotti összesen 13 évet töltött Milánóban játékosként és edzőként, így számára nem lesz idegen a San Siro stadion. Az 50 éves olasz tréner tavaly nyári távozása után először tér vissza a lombard városba a labdarúgás miatt.

"Mourinho nagyon jól ismeri a Chelsea-t, én pedig az Intert. Azt gondolom, hogy ezen a meccsen egyikünk sem számít meglepetésekre" - üzente Ancelotti.

A kétszeres BL-győztes edző igyekezett kitérni portugál kollégája pszichikai hadviselése elől, kiemelve, nincs problémája az Inter edzőjével, de nem tekinti barátjának Mourinhót, akkor sem jártak össze, amikor tavaly mindketten Milánóban dolgoztak. Egy keddi lapinterjúban már továbbment, és azt mondta, egész Olaszország, az Inter-drukkereket kivéve, a Chelsea-nek fog szorítani a szerdai találkozón. A Milan mestere, Leonardo rögtön támogatásáról biztosította volt edzőjét, és jelezte, az angol együttesnek szurkol.



A két együttes hivatalos meccsen még nem játszott egymással, ám a nyári amerikai felkészülési tornán összecsaptak, és akkor a Chelsea magabiztosan, 2-0-ra győzött. Ha a Mourinho-Ancelotti párharcot nézzük, egy-egy az állás, ugyanis tavaly az egyik derbit a Milan, a másikat az Inter nyerte a bajnokságban.

Ki lesz a balhátvéd?

Az Inter parázs mérkőzésen, a Sampdoria elleni gólnélküli döntetlennel melegített a szerdai összecsapásra. A szombati találkozón két milánóit is kiállított a játékvezető, Mourinhót pedig hétfőn a fegyelmi bizottság három bajnokira szóló eltiltással büntette, mert félreérthetetlen kézmozdulatokkal jelezte, hogy nem ért egyet a bíró döntéseivel. A Chelsea szintén szombaton 2-0-ra legyőzte a vendéglátó Wolverhamptont a Premier League 27. fordulójában, ezzel már négypontos előnnyel áll a tabella élén.

A Chelsea-nél balhátvédet keresnek, ugyanis Ashley Cole és Jurij Zsirkov is sérült, a vészmegoldásként számításba vehető Paulo Ferreira pedig nincs nevezve a BL-be. Elképzelhető, hogy a jobb lábas Braniszlav Ivanovics, Juliano Belletti vagy a szélsőként szereplő Florent Malouda húzódik hátra. Alex és Frank Lampard visszatérhet, de Deco, Michael Essien, José Bosingwa nem bevethető.

Az Internél is sok a hiányzó: a román Christian Chivu, valamint az olasz Davide Santon egyaránt sérült, így vélhetően Javier Zanetti lép vissza, ám az argentin csapatkapitányra a középpályán is nagy szüksége lenne Mourinhónak. Kérdéses még, hogy a vasárnapi autóbalesete után a brazil kapus, Julio Cesar vállalni tudja-e a játékot.

Moszkvában a Sevilla

A szerdai másik mérkőzésen az orosz CSZKA Moszkva fogadja a remek formában lévő spanyol Sevillát, amelynek elnöke, Jose Maria del Nido szerint csak a továbbjutás elfogadható számukra.

"Gazdasági szempontból is úgy terveztük, hogy a csapat a negyeddöntőig biztosan eljut. Ha itt elbukunk, akkor negatív lesz a költségvetési mutatónk. A feladat egyszerű: semmiképpen sem kaphatunk ki Moszkvában, ha pedig gólt is szerzünk, az már csak hab lesz a tortán" - mondta a spanyol klub elnöke.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×