eur:
393.85
usd:
367.98
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Csoknyai marad a kapitány, de Mocsai lett a szakmai igazgató

Csoknyai István a gyenge Európa-bajnoki szereplés után is a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya marad, ugyanakkor Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője lett a világbajnoki selejtező előtt álló nemzeti csapat új szakmai igazgatója.

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége szerdán elfogadta Csoknyai beszámolóját a csalódást keltő, 14. hellyel zárult Eb-szereplésről. A testület úgy döntött, hogy Mocsai Lajos legyen a válogatott szakmai igazgatója a szlovénok elleni, júniusi két vb-selejtező végéig.

A válogatott eddigi másodedzője, Vladan Matic lemondott posztjáról.

Az elnökségi tagok úgy foglaltak állást, hogy az olimpiai kvóta megszerzése a legfontosabb, és emiatt lépni kell.  Ugyanakkor Csoknyai - akinek nincs vezetőedzői múltja, és Mocsai mellett másodedző az MKB Veszprémnél - válogatottbeli munkájával kapcsolatban nem merült fel olyan indok, ami miatt meneszteni kellett volna.

A Veszprém már korábban jelezte: Mocsait nem engedi el szövetségi kapitánynak, mert félő, hogy így nem tudna maximálisan összpontosítani a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába bekerült klubnál folytatott munkájára. A mostani MKSZ-döntésből kitűnik, hogy mind az elnökség, mind Magyarország legsikeresebb klubja engedett: Mocsai ott lehet a válogatottnál, de nem kapitányként.
   
Az elnökség által kitűzött hosszútávú cél teljesítéséhez előbb ki kell jutni a jövő évi vb-re, a rövid távú cél éppen ezért az, hogy a válogatott vegye sikerrel a szlovénok elleni vb-selejtezőt. Az első mérkőzésre idegenben június 12-én vagy 13-án, a magyarországi visszavágóra pedig egy héttel később kerül sor. A párharc győztese vehet részt a 2011. január 13. és 30. közötti, svédországi vb-n. Azért fontos a jövő évi világbajnokság, mert onnan már kvótát lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára, de ha a csapat lemaradna a svédországi tornáról, akkor már csak a 2012-es Eb-n való jó szereplésben bízhat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×