Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fradi edzője csak edzéseket vezethet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Labdarúgó Szövetség közölte: Craig Short, a Ferencváros angol vezetőedzője nem nyert felvételt a pro-licences tanfolyamra, ezért nem felel meg \"azoknak a minimális előírásoknak sem, amelyek kötelező érvényűek a Soproni Ligában szereplő csapatok esetében\".

A közlemény szerint az angol sportági szövetség edzőképzésért felelős vezetője levélben értesítette az MLSZ-t arról, hogy sem Shortot, sem egyik segítőjét, Ron Reidet még nem vették fel a képzésre. Ennél fogva egyikük sem lehet a zöld-fehérek szakvezetője.

Bordás György, az MLSZ főtitkára erről írásban tájékoztatta a ferencvárosi futballklubot.

Short tavaly október 30-án lett az FTC vezetőedzője, megbízatása akkor az utolsó négy bajnoki mérkőzésre szólt, s december 31-én lejárt - a szabályok szerint pro licenc nélkül 30 napig lehet edzősködni. A 41 éves tréner szerződését aztán meghosszabbították, s Berki Krisztián, az egyesület vezérigazgatója januárban azt mondta: ha más szakvezető is dolgozhat az NB I-ben pro licenc nélkül, akkor véleménye szerint a Ferencváros esetében sem tesz majd kivételt az MLSZ.
   
A klub február 12-i sajtótájékoztatóján Berki arról számolt be, hogy a magyar szövetség engedélyezi a vezetőedzői poszt betöltését Shortnak, ha felveszik a tanfolyamra, s erről az FTC bemutatja az írásos igazolást az MLSZ-nek. A nemzetisport.hu kedden azt írta, hogy a zöld-fehérek ezt megtették, igaz, az edző csak nyáron kezdi meg tanulmányait.
   
A Ferencváros sajtóreferense azt mondta: a klubházban jelenleg tárgyalnak az ügyről, s később reagálnak az MLSZ közleményére.