eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tizenharmadik lett a Hoffmann, Zavozin kettős a téli olimpián

A Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim duó a 23 induló között a 13. helyen zárta a jégtáncosok versenyét a vancouveri téli olimpián. Az aranyérmet a tavalyelőtt vb-ezüstérmes, 2009-ben pedig vb-3. kanadai Tessa Virtue, Scott Moir kettős szerezte meg.

A magyar páros a közép-európai idő szerint kedd hajnalban rendezett kűr során 84,11 pontot kapott szinte hibátlanul előadott produkciójára, ez a szabadkorcsolyázásban is a 13. helyet érte. Összesítésben így 167,23 pontot gyűjtöttek és egy pozíciót előreléptek az original utáni álláshoz képest.

Az élcsoport nem változott a kűr során: az élen álló fiatal kanadai duó (Virtue mindössze 20, Moir pedig 22 éves) káprázatos gyakorlattal rukkolt elő, s ezzel még növelte is előnyét a rivális amerikai Meryl Davis, Charlie White kettőssel szemben. Harmadikként a világ- és Európa-bajnok orosz Okszana Domnyina, Makszim Sabalin páros zárt.

Azzal, hogy Kanadában marad az aranyérem, 34 éves európai "uralom" szakadt meg jégtáncban.

A nap során még további három számban osztottak aranyérmet Vancouverben: a síugrócsapatok nagysáncon rendezett versenyét a favorit osztrákok, míg a sífutók csapatsprintjét a férfiaknál a norvégok, a nőknél pedig a németek nyerték.

A női jégkorongtornán létrejött az álomdöntő: a papírformát igazolva a házigazda, címvédő kanadaiak, valamint az amerikaiak jutottak a fináléba."A reggeli edzésen látni kellett volna bennünket, mintha elfelejtettünk volna korcsolyázni, mindent elrontottunk. Ezek után, bevallom, izgultunk egy cseppet. De ahogy jégre léptünk, és rögtön a kűr elején meghallottuk a tapsot, szó szerint libabőrösek lettünk, tudtuk, minden rendben lesz. Így is volt, nagyon boldogok vagyunk" - idézte Hoffmann Nórát a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja.

Párja - amint az a beszámolóból kiderül - fáradtabbnak tűnt, ami érthető: a merész, gyors kűrben emelte, dobálta Hoffmann Nórát.

"Köszönöm mindenkinek! Nagyszerű volt, most mentünk a legjobban. Elfáradtam, de mindent megért ez a négy perc."

Hoffmann Nóra elárulta, eleinte veszélyesnek tűnt, hogy modern, nem igazán klasszikus zenét választottak, hiszen a pontozók többsége idősebb.

"A lényeg azonban az, hogy a publikumnak tetszett, ezúttal ugyanis elsősorban nekik akartunk örömet okozni. Õk a helyszínen tíz-tizenkét ezren, nem tizenketten vannak, a tévék előtt milliók ülnek, a lényeg, hogy ők élvezzék a produkciót. Ha így van, akkor tapsolnak, és akkor idővel a pontozók is megtapasztalják, mi kell a népnek."

Hoffmann Elek Attilával négy éve, Torinóban 17. volt.A vancouveri, XXI. téli olimpia éremtáblázata a hétfői versenynap - 86-ból 54 versenyszám - után:

ARANY EZÜST BRONZ
Németország 7 9 5
Egyesült Államok 7 8 10
Norvégia 6 3 5
Kanada 5 4 1
Svájc 5 - 2
Koreai Köztársaság 4 4 1
Ausztria 3 3 3
Svédország 3 2 2
Hollandia 3 1 1
Kína 3 1 1
Oroszország 2 3 6
Franciaország 2 2 4
Szlovákia 1 1 1
Ausztrália 1 1 -
Csehország 1 - 2
Nagy-Britannia 1 - -
Lengyelország - 3 1
Lettország - 2 -
Olaszország - 1 3
Japán - 1 2
Fehéroroszország - 1 1
Horvátország - 1 1
Szlovénia - 1 1
Észtország - 1 -
Finnország - 1 -
Kazahsztán - 1 -

Megjegyzés: a férfiak 20 km-es sílövő számában két ezüstérmet osztottak ki.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×