Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Százhúsz millióba kerülhet Ashley Cole félrelépése

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Véget érhet a házassága, és az angol bajnokság történetének legnagyobb összegű büntetését róhatja ki a csapata Ashley Cole-ra. A Chelsea labdarúgója legalább öt nővel csalta meg a feleségét, az újabb botrány pedig feldühítette a csapat vezetőit.

Hazudott klubja irányítóinak Ashley Cole, akire ezért példás büntetést készülnek kiszabni: a Chelsea futballistájának akár 400 ezer fontjába - azaz több mint 123 millió forintba - kerülhet, hogy megpróbálta titokban tartani a házasságán kívüli nőügyeit.

A hírek szerint Cole egyik partnerét, Ann Corbittot még a csapat seattle-i szállodájába is becsempészte, amikor tavaly nyáron az Egyesült Államokban játszottak, aztán letagadta a dolgot a vezetőség előtt, attól tartva, hogy az eset felesége tudomására jut.

A játékosnak még a Chelsea kommunikációs vezetője is segített a történtek eltussolásában: Steve Atkins e-mailben tanácsokat adott a nőnek arról, hogyan kerülheti el, hogy az ügyet kiszagolja a sajtó. A szakembert a menedzsment nem vonta felelősségre, mivel jóhiszeműen cselekedett.

A csapat olasz vezetőedzője a múlt héten arról beszélt, a John Terryvel és Cole-lal kapcsolatos botrányok után elmagyarázták a játékosoknak, milyen viselkedést várnak el tőlük. "Most már tisztában vannak azzal, mit kell tenniük, ha a Chelsea mezét viselik. Az a fontos számunkra, hogy védjük a csapat imázsát" - mondta Carlo Ancelotti.

A tréner mellett jelen volt a megbeszélésen Ron Gourlay ügyvezető is, aki továbbította a tulajdonos elvárásait, és leszögezte: következményei lesznek, ha a futballisták viselkedésükkel rombolják a klub hírnevét.

És itt az eredmény: Cole-t a múlt héten már megbüntették - akkor 200 ezer fontra -, amiért összeszűrte a levet egy liverpooli titkárnővel, Vicki Gough-fal, akit két alkalommal ugyancsak bevitt a csapat szállására.

Bár a profi futballistákat tömörítő szervezet szabályai szerint egy labdarúgóra legfeljebb kétheti fizetésének összegét lehet kiróni büntetésként, a csapat vezetése azt tervezi, hogy megduplázza az előző összeget, hiszen Cole "visszaeső".