eur:
394.14
usd:
369.98
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Németlecke vár a címvédőre

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának keddi programjában az izgalmasabb 90 percet a címvédő Barcelona és a házigazda Stuttgart összecsapása ígéri.

A katalán sztáregyüttes a párharc esélyese, ám hazai pályán a német alakulat is okozhat meglepetést. A Stuttgart formája hétről hétre tovább javul, karácsony előtt a 15. helyen szerénykedett a csapat, aztán úgy lépett előre mostanra a Bundesliga 9. helyére, hogy utóbbi nyolc bajnoki meccséből hetet megnyert. A legutolsót, szombaton 5-1-re Kölnben, Cacau négy góljával, vagyis az egyik legjobb formában levő német csapatról van szó.

A címvédő Barcelona is remek formában van: bár elveszítette veretlenségét a bajnokságban, a hétvégén igen meggyőző teljesítménnyel 4-0-ra verte el a Racing Santandert.

"Minden energiánkat mozgósítanunk kell, és akkor meglepetést okozhatunk" - mondta óvatos derűlátással Cacau, a házigazdák brazil-német gólfelelőse.

A Barcelona kölcsönjátékosaként szerepel Stuttgartban a fehérorosz Alekszandr Hleb, aki szerint a német együttesnek mindössze 10 százalék esélye van a címvédő ellen.

A Barcelona, érzékelve a németek elszántságát, maga sem számol könnyedén begyűjthető három ponttal: "A Stuttgart egyre jobban játszik, roppant veszélyes csapat. Nagyon kell összpontosítanunk, ha el akarjuk kerülni, hogy zűrt okozzon" - fogalmazott a társak nevében is a bajnokegyüttes kapitánya, Carles Puyol.

A hazaiaknál Boka sérülés miatt nem játszhat, míg a Barcelonánál hosszabb a hiányzók listája: Eric Abidal és Seydou Keita biztosan kihagyja a keddi meccset, Zlatan Ibrahimovic szereplése kérdéses, de Dani Alves és Xavi várhatóan visszatérhet.

A kedd másik mérkőzésén a görög Olympiakosz Pireusz fogadja a francia Bordeaux-t, s bár erősebbnek tetszik a vendégegyüttes, a párharc nyitányán a hazai pálya akár győzelmet is eredményezhet az athéni csapat számára.

"A Karaiszkakisz Stadion forró légköre sokat segíthet - mondta az Olimpiakosz marokkói légiósa, a sérüléssel bajlódó Zsouad Zairi. - Szurkolótáborunk fanatikus, és a szó szoros értelmében a 12. játékosa a csapatnak."

Mindkét mérkőzés kedden este 20:45-kor kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×