eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Fényes diadalt aratott az oroszlánszívű Veszprém a Löwen ellen

Hatalmas lépést tett a csoportelsőség felé a Veszprém, miután nyert a vendég német Rhein-Neckar Löwen ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 8. fordulójának mérkőzésén.

A csoportrangadón pazarul kezdett a Veszprém, kiváló védekezéssel elhúzott 8-3-ra, amire időkéréssel válaszolt a vendéggárda. Két bekapott gól után viszont már Mocsai Lajos vezetőedző próbálta rendezni a sorokat. Ezt követően állandósult a 3-4 gólos különbség.

A németek kemény játékosa, a védelemben alappillérnek számító Roggisch már a 22. percben összegyűjtötte harmadik 2 perces büntetését, így piros lappal végleg kiszállt a meccsből. A folytatásban emberhátrányban sikerült megint komolyabb előnyt összegyűjteni.

A második félidő elején felváltva potyogtak a találatok, majd emberelőnyben újabb lendületet szerzett a házigazda, és a 42. percben már 25-17-et mutatott az eredményjelző. Időt kért a Löwen, de nem volt igazán hatékony fegyvere: negyedórával a vége előtt 28-21-re lépett el a fanatikus szurkolótábora által hajtott Veszprém.

Ám nem adta fel a Rhein-Neckar, és ebben segítségére volt, hogy a biztos vezetés tudatában kiengedett a hazai együttes. Rövid idő alatt 28-24 lett az állás, mi több, emberhátrányba került a Mocsai-csapat, de ettől legalább "felébredt".

Sikerült átvészelni a két percet, majd újult erővel folytatódott a csata. Arra kellett figyelni, hogy - mivel a Löwen otthon 32-29-re verte a Veszprémet - legalább négy gól legyen a különbség. 34-30-nál az utolsó támadás a németeké volt, ám Bielecki kezéből kiesett a labda.

A mostani siker azt jelenti, hogy ha a Veszprém jövő szombaton legyőzi a vendég szlovén Velenjét, már biztos csoportelső, és a nyolcaddöntőben egy csoportnegyedik kerül az útjába.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×