eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hogyan áll a nyomozás a fogadási botrányban?

Továbbra is tart a nyomozás a tavaly kirobbant fogadási botránnyal kapcsolatban. Sajtóértesülések szerint a közeljövőben már gyanúsítottja is lehet az ügynek, jelenleg a tanúk kihallgatása folyik.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy az ügyben érintett futballisták tanúkénti kihallgatása és az adott mérkőzésekhez kapcsolódó iratok beszerzése folyamatosan zajlik. A Nemzeti Nyomozó Iroda azt közölte, hogy a nyomozás érdekei miatt a gyanúsítások közléséig a rendőrség nem hozhatja nyilvánosságra az ügyben érintett személyek nevét. A Nemzeti Sport információi szerint hamarosan gyanúsítottjai is lehetnek a vesztegetési ügynek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai napi kapcsolatban állnak a bochumi ügyészséggel, amely az ősz folyamán kirobbantotta a szinte egész európai futballt érintő ügyet. A hatóság a Magyar Labdarúgó Szövetség feljelentésére hivatkozva indított nyomozást az utánpótlás válogatott három tavalyi mérkőzése kapcsán, ez egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.

Az MLSZ illetékesei még decemberben meghallgatták az ügyben érintett utánpótlás-válogatott Somodi Bencét, Pintér Ádámot és Présinger Ádámot, illetve Potoczki Tamást, a Szigetszentmiklós ügyvezetőjét, ugyanis a három futballista és a sportvezető is elismerte, hogy megpróbálták megvesztegetni. Somodi Bencét a 2008. október 15-ei, Szlovákia elleni U20-as Alpok-Adria Kupa-találkozót megelőzően, Pintér Ádámot pedig a 2008. szeptember 7-i, Szerbia elleni U21-es Eb-selejtező előtt keresték meg. A szlovákok 4-1-re, a szerbek 8-0-ra nyertek akkor. Présinger Ádámot is a szlovákok elleni Alpok-Adria Kupa-meccs előtt keresték meg, de társaihoz hasonlóan elutasította az ajánlatot.

A sportnapilap úgy tudja, összesen hat mérkőzés, öt Magyar Kupa-meccs és egy bajnoki találkozó miatt jelzett az UEFA monitoring rendszere, amely a gyanús fogadásokra hívja fel a figyelmet. Ezek szerint a kupában a Szolnok-Honvéd, a Kecskemét-Újpest, a Videoton-Pápa, az MTK-Diósgyőr és Zalaegerszeg-Szigetszentmiklós, az NB I-ben pedig a november 4-i Ferencváros-Győr találkozó volt gyanús.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×