eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A címvédések napja Vancouverben

Kiesett Knoch Viktor a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres selejtezőiben a vancouveri téli olimpia legutóbbi játéknapján. Hét számból négyben a címvédők diadalmaskodtak.

A nap első aranyérmét a női alpesi sízők lesiklóversenyében az amerikai Lindsey Vonn, aki esélyeshez méltóan győzött. Az ezüstérmet honfitársa, Julia Mancuso szerezte meg. A pálya komoly kihívást jelentett a sportolók számára, a 45 indulóból 38-an értek célba. Berecz Anna a 35. lett.

A férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres selejtezőiből Knoch Viktor nem jutott tovább.

Sífutásban a férfiaknál és a nőknél is az egyéni sprintversenyeket rendezték, s ezekben két ország is megszerezte első aranyérmét a vancouveri játékokon. A férfiaknál az orosz Nyikita Krjukov diadalmaskodott, a nőknél pedig a norvég Marit Björgen győzött.

A férfi gyorskorcsolyázók 1000 méteres számában a Torinóban aranyérmes amerikai Shani Davis megvédte címét, míg a sportág rövidpályás változatának női 500 méteres versenyében a kínai Vang Meng ismételte meg 2006-os sikerét. Ebben a számban Huszár Erika is indult, de már a szombati selejtezőben búcsúzni kényszerült.

A szánkósok küzdelmei a kettesek viadalával fejeződtek be, s az osztrák testvérpár, Andreas és Wolfgang Linger címvédését nem tudták megakadályozni a riválisok.

A nap utolsó éremosztó eseményén a férfi hódeszkások félcsőn mérték össze tudásukat, s a szám torinói győztese itt sem vallott szégyent: az amerikai Shaun White meggyőző produkcióval, fölényesen nyerte az aranyat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×