Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kanadai és német sikerek, Pljuscsenko az élen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két aranyérmet is nyert Németország a vancouveri téli olimpia keddi versenynapján. Magyar sportolók ezúttal nem voltak érdekeltek. A kanadai jégkorong-válogatott fölényes sikerrel kezdett, míg a férfi műkorcsolyázóknál a címvédő és három év szünet után visszatért Jevgenyij Pljuscsenko vezet.

Két számban is német siker született a vancouveri téli olimpián: a szánkósoknál Tatjana Hüfner győzött, míg a 10 km-es üldözéses sílövészetet Magdalena Neuner nyerte meg. Ezzel a két aranyéremmel Németország ugrott az eddigi 21 téli olimpia összesített éremtáblázatának élére.

A házigazda kanadaiak örömére Maelle Ricker bizonyult a legjobbnak a női hódeszkások krossz számában, míg a favoritként emlegetett férfi jégkorong-válogatott 8-0-ás győzelemmel mutatkozott be Norvégia legjobbjai ellen. Jarome Iginla és Dany Heatley is duplázott.

A férfi biatlonosok 12,5 km-es üldözéses viadala után a svéd Björn Ferry nyakába akasztották a legfényesebb medált. Minden idők egyik legeredményesebb olimpikonja, a norvég Ole Einar Björndalen a 7. helyen végzett.

A férfiak hasonló száma után a női gyorskorcsolyázók 500 m-es küzdelmét is dél-koreai versenyző, Li Szang Hva nyerte.

Kedden a tervezett hat helyett csak öt éremosztásra került sor Vancouverben, mivel férfi alpesi sízők férfi szuperkombinációját az erős havazás miatt vasárnapra halasztották.

A címvédő és három év szünet után visszatért Jevgenyij Pljuscsenko áll az élen a férfi műkorcsolyázók rövid programja után. Az orosz sztár mögött a második helyen az amerikai Evan Lysacek, a harmadik a japán Takahasi Dajszuke áll a kűr előtt.