eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kanadai és német sikerek, Pljuscsenko az élen

Két aranyérmet is nyert Németország a vancouveri téli olimpia keddi versenynapján. Magyar sportolók ezúttal nem voltak érdekeltek. A kanadai jégkorong-válogatott fölényes sikerrel kezdett, míg a férfi műkorcsolyázóknál a címvédő és három év szünet után visszatért Jevgenyij Pljuscsenko vezet.

Két számban is német siker született a vancouveri téli olimpián: a szánkósoknál Tatjana Hüfner győzött, míg a 10 km-es üldözéses sílövészetet Magdalena Neuner nyerte meg. Ezzel a két aranyéremmel Németország ugrott az eddigi 21 téli olimpia összesített éremtáblázatának élére.

A házigazda kanadaiak örömére Maelle Ricker bizonyult a legjobbnak a női hódeszkások krossz számában, míg a favoritként emlegetett férfi jégkorong-válogatott 8-0-ás győzelemmel mutatkozott be Norvégia legjobbjai ellen. Jarome Iginla és Dany Heatley is duplázott.

A férfi biatlonosok 12,5 km-es üldözéses viadala után a svéd Björn Ferry nyakába akasztották a legfényesebb medált. Minden idők egyik legeredményesebb olimpikonja, a norvég Ole Einar Björndalen a 7. helyen végzett.

A férfiak hasonló száma után a női gyorskorcsolyázók 500 m-es küzdelmét is dél-koreai versenyző, Li Szang Hva nyerte.

Kedden a tervezett hat helyett csak öt éremosztásra került sor Vancouverben, mivel férfi alpesi sízők férfi szuperkombinációját az erős havazás miatt vasárnapra halasztották.

A címvédő és három év szünet után visszatért Jevgenyij Pljuscsenko áll az élen a férfi műkorcsolyázók rövid programja után. Az orosz sztár mögött a második helyen az amerikai Evan Lysacek, a harmadik a japán Takahasi Dajszuke áll a kűr előtt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×