eur:
394.2
usd:
370.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Francia nap a téli olimpián

Az ötből két számban francia siker született a vancouveri téli olimpia vasárnapi versenynapján, melyen az egyetlen magyar induló, Tagscherer Imre a 80. helyen végzett a férfi sílövők 10 km-es sprintversenyében.

Ebben a számban nyert - nagy meglepetésre - Vincent Jay, majd szűk két órával később, az északi összetett verseny zárultával is honfitársai örülhettek, Jason Lamy-Chappuis jóvoltából. A két diadallal a franciák az éremtáblázat élére ugrottak.

Tagscherer a ranglistás helyezések alapján a mögötte lévő három induló mellett további öt, nála jobb helyen álló biatlonost előzött meg úgy, hogy a fekvő és az álló testhelyzetben is két-két lövést hibázott.

A női gyorskorcsolyázók 3000 méteres számában Martina Sablikova volt a legjobb, így a sífutó Katerina Neumannova után ő a második cseh női versenyző, aki téli játékokon aranyérmet szerzett.

A férfi szánkósoknál a német Felix Loch győzött - az olasz Armin Zöggelernek nem sikerült sorozatban harmadszor az élen végeznie -, síakrobatikában pedig Alexandre Bilodeau bizonyult a férfi mogul szám legjobbjának, ezzel Kanada első olimpiai aranyérmét nyerte hazai földön.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×