Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egyre több a \"megszűrt\" Fradi-drukker

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Már több mint négyezer Ferencváros-drukker igényelt abból a szurkolói kártyából, amelyet a labdarúgóklub vezetése elsősorban a biztonsági szempontok figyelembevétele miatt vezetett be a tervezettnél korábban.

"Eredetileg az új stadion felépítését követően szerettük volna rendszeresíteni a szurkolók regisztrálását, de sajnos a rendbontások miatt arra kényszerültünk, hogy előbb tegyük meg ezt a lépést - mondta Berki Krisztián, az FTC vezérigazgatója az egyesület pénteki sajtótájékoztatóján. - Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a kártyatulajdonosok a későbbiekben különböző kedvezményekben is részesülhessenek."

Berki hozzátette: levélben juttatták el az érvényben lévő zártkapus büntetés eltörlésére vonatkozó kérelmüket a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ).

Ebben leírták, ha az MLSZ eltörölné a szankciót a Haladás elleni bajnoki mérkőzésre, úgy a Ferencváros a jegybevétel felét átutalná a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetségnek (MGYLSZ).

Az ügyben az elnökség dönt, így Berki tájékoztatása szerint a kérelmet eljuttatják a hétfői MLSZ elnökségi ülésre is.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a magyar szövetség engedélyezi a vezetőedzői poszt betöltését Craig Shortnak, ha az angol szakembert felveszik a pro licences tanfolyamra, s erről az FTC bemutatja az írásos igazolást az MLSZ-nek.

Az eseményen hivatalosan bemutatták a Ferencváros két új játékosát, a 30-szoros máltai válogatott André Schembrit, valamint az északír nemzeti csapatban kilenc alkalommal pályára lépett Tommy Dohertyt.

Az új stadion építésével kapcsolatban egyelőre nincs újabb információ, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) fellebbezését még vizsgálják, s csak a másodfokú elbírálást követően derül majd ki, hogy a Ferencvárosnak változtatnia kell-e az előzetes építési terveken.

Az ÁNTSZ azt kifogásolta, hogy az új komplexum veszélyeztetheti a közegészségügyi feladatok ellátását, mert túl közel kerülne a szolgálat épületeihez.