Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ronaldo: Inkább nem gondolok a vb-re

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ronaldót választották az évtized legjobb futballistájának a goal.com internetes szaklap szavazásán a szurkolók. A brazil aranylabdás csatár 44 százalékkal végzett az élen, megelőzve Zinedine Zidane-t, aki 36 százalékkal a második lett. A világbajnok támadó az évtizedben játszott az Inter, a Real Madrid és a Milan együttesében, súlyos sérülése után pedig a Corinthiansban ismét magára talált.
Milyen érzés, hogy az évtized legjobbjának választották?

Annak az elismerése, hogy keményen dolgoztam az elmúlt 10 évben. Sok akaraterőre volt szükségem, hogy a komoly sérülésekből felépüljek, csak így volt lehetséges, hogy megkapjam ezt a díjat. És természetesen arra is szükség volt, hogy fantasztikus klubokban és hihetetlen társakkal együtt szerepeltem ez idő alatt.

Mik a céljai a következő évtizedre?

Nem szeretek olyan hosszú időszakban gondolkodni, mint egy évtized. Azt tudom, hogy jól akarok játszani a Corinthiansban, minél több gólt szerezni és minél több kupát elnyerni. Az biztos, hogy nem fogok még 10 évig futballozni. A visszavonulás után a gyerekeimmel akarok törődni.

Mit jelentene önnek, ha szerepelhetne a világbajnokságon?

Inkább nem gondolok erre. Sohasem kértem helyet magamnak a brazil válogatottban, mindig az érdemeim alapján kerültem oda. A Corinthiansra kell gondolnom, fontos év vár ránk, jól akarok szerepelni, gólokat lőni és kupákat nyerni.