Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ormai László nevét viseli a Marczibányi téri asztalitenisz-csarnok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ünnepélyes keretek között adták át a Marczibányi téren a Statisztika asztalitenisz-szakosztályának otthonát, amely a sportért is felelős Önkormányzati Minisztérium döntése alapján ezentúl Ormai László nevét viseli.
 Varga Zoltán önkormányzati miniszter beszédében méltatta a 77 esztendős sportvezető sikereit, s kiemelte, hogy miközben irányításával világszerte ismert műhellyé vált a Statisztika, a klub soha nem várt állami támogatásra, nem panaszkodott, mégis mindenki elvégezte a munkáját.
 
Benedek Fülöp a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöke - aki az InfoRádióban is méltatta Ormai szerepét - mindehhez hozzátette, hogy a csarnok felújítását, korszerűsítését a nemzetközi szövetség is támogatta, a cél pedig az, hogy a Marczibányi téren alakítsák ki a sportág közép-kelet-európai központját.
 
 "Azt hittem, már nem tudnak meglepni, most azonban mégis sikerült - mondta Ormai. - Az elismerés és a megtiszteltetés mellett azonban nagyon fontos, hogy az épület is megújult, és így megfelelő helyszín lesz nem csak a magyar, de az európai asztaliteniszezők számára is."
 
A sportvezető hozzátette, mindig is úgy igyekezett irányítani a Statisztika szakosztályát, hogy közben alkalmazkodott a mindenkori körülményekhez, mert másképp nem tudta volna életben tartani a magyar sport egyik legsikeresebb klubját.

Ormai labdarúgóként kezdte sportolói pályafutását, majd asztaliteniszre váltott. 1954-ben vette át a Statisztika női csapatának vezetését, s irányításával a csapat 25 alkalommal nyert BEK-et, 40-szer nemzeti bajnoki címet, ebből 39-et megszakítás nélkül. Tanítványai különböző korosztályokban összesen 97 Európa-bajnoki címet nyertek.

Ormai a hazai szövetség tiszteletbeli elnöke, a Magyar Edzők Társaságának elnöke, Ezüstgerely-díjas mesteredző, s továbbra is a Statisztika asztalitenisz szakosztályának első embere.

 

Hanganyag: Szépvölgyi István