eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Görbicz világklasszis játékkal tért vissza, nyert az ETO

Nagy lépést tett a Bajnokok Ligája középdöntőjébe, azaz a nyolc közé jutás felé a Győr női kézilabdacsapata, miután 27-25-re legyőzte a vendég orosz Zvezda Zvenyigorod együttesét.

Az ötvenszázalékos őszi mérleget felmutató hazai csapatba visszatért a világklasszis irányító, a térdoperáción átesett Görbicz, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy az első negyedórában sikerült 7-4-es előnyt szerezniük a győrieknek.

Időkérés után feljavult a világbajnokokkal felálló oroszok teljesítménye, és ettől még nagyobb lett az iram. Õrületes sebességgel játszott mindkét gárda, és emiatt olykor bosszantó hibák csúsztak be.

A szünet előtti hajrában megint jobb volt az előző idényben finálés ETO, és minden addiginál nagyobb előnyt szerzett.

A második félidőt agresszív védekezéssel kezdte a Zvezda, a győriek nehezen kerültek lövőhelyzetbe, ám a hátsó alakzat és Pálinger kompenzálta a támadók átmeneti zavarát. A vendégek szívósan tapadtak riválisukra, és az egyenlítésért hajtottak.

Kimászott a gödörből a Győr, és az 50. percben 22-19-re meglépett, de ekkor sem roppant meg a Zvenyigorod. A hajrában időt kértek a vendégek, hátha sikerül pontot szerezniük. Az elképzelésük nem jött be, mert ezután is sok pontatlan passzuk volt.

A mostani sikerrel a Győr egy ponttal megelőzte a Zvenyigorodot - Görbicz 11-szer volt eredményes -, és ha egy hét múlva nyer a román Valcea ellen, akkor középdöntős.

A kvartett első két helyezettje a legjobb nyolc közé, a középdöntőbe jut, míg a harmadik átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe.

Győri Audi ETO KC-Zvezda Zvenyigorod (orosz) 27-25 (14-10)
A csoport másik mérkőzésén:
Oltchim Valcea (román)-Itxako (spanyol) 27-26 (15-14)

Az állás:
1. Oltchim Valcea 8 pont
2. Győri Audi ETO KC 6
3. Zvezda Zvenyigorod 5
4. Itxako 1

Az utolsó fordulóban:
Január 16., szombat:
Itxako-Zveniygorod 19 ó
Január 17., vasárnap:
Győr-Valcea 17:15 ó

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×