Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"A szerb futballklubok fele az alvilág kezében van\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A szerb belügyminiszter szerint hazája vezető labdarúgó-egyesületeinek a fele kapcsolatban áll a szervezett bűnözéssel.

Ivica Dacsics ezt egy keddi sajtóinterjúban állította azután, hogy lemondta aznapra tervezett találkozóját az egyik klub elnökével.

A belügyminisztériumnak birtokában van egy úgynevezett "fehér könyv", amely felsorolja az alvilági kapcsolatokkal gyanúsított klubvezetők nevét. Dacsics nem kívánt részletekbe bocsátkozni, ám elmondása szerint főleg kisebb egyesületekről van szó.

Mint az osztrák hírügynökség emlékeztetett, a 90-es években számos szerb labdarúgóklub került olyan személyek tulajdonába, akik állítólag közel állnak a szervezett bűnözéshez.

A szerb igazságszolgáltatás már hónapok óta vizsgálódik Szvetlana "Ceca" Razsnatovicsnak, a néhai belgrádi maffiafőnöknek és félkatonai milíciavezérnek, Zseljko Razsnatovics, azaz Arkan özvegyének a viselt dolgai után.

A Politika című napilap októberben arról számolt be, hogy a nyomozók Bulgáriából, Franciaországból és Törökországból is kaptak dokumentumokat a belgrádi FK Obilics egyesület átigazolásaival kapcsolatban. Ceca Razsnatovicsot, a klub korábbi elnökét azzal gyanúsítják, hogy az 1998 és 2003 között a játékosok átigazolása fejében kapott 12 millió euró nagy részét "lenyúlta".