Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A német szövetségi kapitány az utolsó pillanatig titkolózik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jochim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csak az utolsó pillanatban fedi fel kártyáit, azaz csupán közvetlenül a dél-afrikai világbajnokság rajtja előtt nevezi meg 23 fős keretét.

A 49 éves szakvezető már ezt a gyakorlatot követte a 2008-as Európa-bajnokság előtt is, az osztrák-svájci kontinensbajnokságon a Nationalelf a második helyen végzett.

"Bár sokan kritizálták ezt a módszert, de mi meg vagyunk győződve a szükségességéről" - nyilatkozott Löw a Welt am Sonntag című lapnak.

A kapitány annyiban változtat azonban a "szabad versenyes" válogatási szisztémán - tanulva az Eb-n történtekről -, hogy olyan futballistára nem számít, aki nem játszik rendszeresen klubjában. Ilyen volt az Eb-n Christoph Metzelder esete, aki kevés bizonyítási lehetőséget kapott (és kap) a Real Madridban.

"Ez egy világbajnokság, ahol a tempó sokkal gyorsabb" - érvelt Löw, hozzátéve, hogy már a csoportmeccsek során, Ausztrália, Ghána és Szerbia ellen csúcsformában kell játszani csapatának.

Egyedül a kapusposzton szeretne minél előbb dönteni Löw, aki elárulta, hogy várhatóan az véd majd a vb-n, aki március 3-án, az Argentína elleni barátságos meccsen bizalmat kap a leverkuseni René Adler, a brémai Tim Wiese és a gelsenkircheni Manuel Neuer közül.

A nemzetközi szövetség által előírt nevezési határidő június 5., a vb június 11-én kezdődik.