eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A német szövetségi kapitány az utolsó pillanatig titkolózik

Jochim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csak az utolsó pillanatban fedi fel kártyáit, azaz csupán közvetlenül a dél-afrikai világbajnokság rajtja előtt nevezi meg 23 fős keretét.

A 49 éves szakvezető már ezt a gyakorlatot követte a 2008-as Európa-bajnokság előtt is, az osztrák-svájci kontinensbajnokságon a Nationalelf a második helyen végzett.

"Bár sokan kritizálták ezt a módszert, de mi meg vagyunk győződve a szükségességéről" - nyilatkozott Löw a Welt am Sonntag című lapnak.

A kapitány annyiban változtat azonban a "szabad versenyes" válogatási szisztémán - tanulva az Eb-n történtekről -, hogy olyan futballistára nem számít, aki nem játszik rendszeresen klubjában. Ilyen volt az Eb-n Christoph Metzelder esete, aki kevés bizonyítási lehetőséget kapott (és kap) a Real Madridban.

"Ez egy világbajnokság, ahol a tempó sokkal gyorsabb" - érvelt Löw, hozzátéve, hogy már a csoportmeccsek során, Ausztrália, Ghána és Szerbia ellen csúcsformában kell játszani csapatának.

Egyedül a kapusposzton szeretne minél előbb dönteni Löw, aki elárulta, hogy várhatóan az véd majd a vb-n, aki március 3-án, az Argentína elleni barátságos meccsen bizalmat kap a leverkuseni René Adler, a brémai Tim Wiese és a gelsenkircheni Manuel Neuer közül.

A nemzetközi szövetség által előírt nevezési határidő június 5., a vb június 11-én kezdődik.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×