eur:
394.15
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Real Madrid: akár az ötvenes években

Szombat este olyan történt a Real Madriddal, amilyen korábban egyszer sem a 2009-2010-es idényben eddig: rangadót nyert a csapat, mégpedig a Valencia otthonában, két legdrágább játékosa, Kaká és Cristiano Ronaldo nélkül. Mintha visszatértek volna az ötvenes évek, az argentinok vitték a prímet. A három gólból kettőt Gonzalo Higuaín, egyet pedig a védő, Ezequiel Garay szerzett.

A Madriddal kapcsolatos többször megfogalmazott kritika volt az elmúlt hetekben, hogy nagyon ellentmondásos a szereplése. A Barcelona elleni rangadóig mindössze egy vereséggel állt, s 1991 ősze óta a legjobb rajtját produkálta. Ugyanakkor a vetélytársak ellen nem ment neki: kikapott a Sevillától, majd a Barcelonától is.

Ezért is volt különösen érdekes a Valencia elleni találkozó, amelyen ráadásul az utóbbi hetekben nagyszerűen szereplő csapat volt az ellenfél. A Che, e találkozó előtt, négy mérkőzéséből hármat megnyert, egyen pedig döntetlent játszott. A táblázaton feljött három ponttal a Madrid mögé.

A különbség immár hat pont, mert a Madrid idegenben 3-2-re nyert. Ezúttal a fiatal csatárok, Karim Benzema és Gonzalo Higuaín játszottak igazán jól, de kitett magáért Lassana Diarra is. Pepe az átlag fölött teljesített, de megsérült, hordágyon vitték le a pályáról. Az első hírek szerint hat hónapos kihagyás vár rá, de még az sem zárható ki, hogy a portugál válogatott védő világbajnoki részvétele is veszélybe került.


Mauricio Pellegrini, a Real Madrid edzője szerint csapata teljes mértékben rászolgált a győzelemre, noha a Valencia kétszer is ki tudott egyenlíteni. A hazaiaknál ismét gólt szerzett az egész idényben nagy formában futballozó David Villa.

A Barcelona egy vitatható tizenegyesből szerzett góllal nyerte meg a városi rangadót az Espanyol ellen. Zlatan Ibrahimovic továbbra is tartja a lépést a góllövőlistán a vezető Villával. Ugyanakkor a katalánok ezúttal nem futballoztak jól, aki csak ezt a mérkőzésüket látta az utóbbi időben, könnyedén igazat ad a Real Madrid védőjének, Sergio Ramosnak: "A Barcelona nem olyan jó, mint az előző szezonban."

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×