Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Karambol és hajszál nehezítette meg Cseh László dolgát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Cseh László annak ellenére győzött 3:57.27 perces világcsúccsal 400 m vegyesen az isztambuli rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, hogy több tényező is zavarta a verseny előtt és alatt.

"Most mondjam azt, hogy sikerült a szám környékére tapasztanom a medencében lévő egyetlen hajszálat?" - kezdte a verseny egyik fontos szakaszának felelevenítésével. - Komolyan mondom, azon voltam, hogy vagy lenyelem, vagy megállok és leveszem... Aztán háton szerencsére elment. Jól ment az úszás, valami ilyesmit terveztem tegnapra is, csak... Na mindegy, ha ugyanebben az egésztestes dresszben úszom, szerintem nem lett volna gond, de most már mindegy. Hogy miért nem ezt vettem fel? Rossz napom volt... Ma rendben volt minden, és legalább sikerült megmutatni, hogy még mindig nem felejtettem el úszni - és nyerni."

Edzője, Turi György vonásai is jócskán kisimultak: "Ahhoz képest, hogy karambolozott a buszunk idefelé jövet, mert a sofőr felborított egy biciklist, majd ahelyett, hogy ajtót nyitott volna, perceken át vitatkozott, így bemelegíteni sem volt idő rendesen... Meglehet, ez felszabadított némi adrenalint Lacinál, akinél megint kiderült, hogy csütörtökön a fejével volt gond. Mint általában, amikor nem megy neki. Persze, ez volt élete 19. világversenye, amelyen meg kellett felelnie a hatalmas elvárásoknak, nem csoda, hogy időnként meginog. A dresszével problémázott folyamatosan, látszott, kizökkent, hiszen már lassabban kezdett, mint délelőtt, márpedig ebben a sportágban rögtön az elején demonstrálni és demoralizálni kell. Ha nem, a többiek vérszemet kapnak. Ráadásul egy fordulóban tele ment a gatyája vízzel, és akkor mentálisan eltörött nála valami. Ma megint a rendes Cseh Lacit láttuk, az időeredménye is bizonyítja, fizikálisan teljesen rendben van, és mára a fejét is sikerült rendbe tenni."