eur:
394.63
usd:
371.87
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Négy góllal nyert a Lyon a Debrecen ellen

Befejeződött a Bajnokok Ligája utolsó nyolc csoporttalálkozója a 2009-2010-es kiírásában. A Debrecen Lyonban négygólos vereséget szenvedett. A csoport másik mérkőzésén a Fiorentina Liverpoolban is nyert. Továbbjutott a Fiorentina, a Lyon, a Barcelona, az Inter, a Sevilla, a Stuttgart, az Arsenal és az Olympiakosz

Egy csatárral (Coulibaly), s megerősített védelemmel kezdett a Debrecen a francia Lyon ellen, a legutóbbi bajnoki találkozóhoz képest Oláh Lóránt helyett Bodnár László került a csapata. A Loki a becsületéért játszik, a találkozó eredményétől függetlenül negyedik lesz a csoportjában.

Annál nagyobb a tét az F csoportban, ahol vesztésre áll a Barcelona! A Dinamo Kijev a második percben vezetést szerzett a katalánok ellen, Milevszkij révén. Ettől függetlenül még továbbjutásra áll a címvédő.

Még egy pályán gól született: a Bundesligában csak vergődő VfB Stuttgart előnybe került a román Unirea Urziceni ellen. A román Marica góljával. Mi több, a nyolcadik percben Träsch növelte a "svábok" előnyét.

A csoport másik mérkőzésén a Sevilla - egyáltalán nem meglepetésre - vezetéshez jutott a skót Rangers ellen. Kanouté váltotta gólra a megítélt büntetőt.

Lyonban a hazaiak mezőnyfölényben játszanak, de nem olyan jól, mint Budapesten tették. A Loki felforgatott védelme (Bodnár, Mészáros, Mijadinovszki, Laczkó) egyelőre állja a sarat.

A Stuttgart BL-gólcsúcsra tör? A németek már 3-0-ra vezetnek az összezuhant Unirea ellen, Pogrebnjak lőtte a harmadikat. Döntetlennel a románok továbbjutottak volna, de ettől 11 perc alatt nagyon messzire kerültek.

Lyonban Czvitkovics Péter 22 méteres szabadrúgását védte vetődve Hugo Lloris, a hazaiak kapusa. Néhány perccel később Makoun a Debrecen kapujába küldte a labdát - lesről.

Sajnos, a 25. percben már nem szerencséje a magyar bajnoknak. Bafetemi Gomis avatta fel Panticsot - 1-0 a Lyonnak. A gól Sydney Govou érdeme inkább, az ő 17 méteres lövését nem tudta megfogni a kapus. Gomis jókor volt jó helyen - a maga szempontjából.

Most nem csoportelső a Barcelona! Az Inter, Samuel Eto'o révén, megszerezte ugyanis a vezetést az orosz bajnok Rubin Kazany ellen. Az Internek 9, a Barcelonának és a Dinamo Kijevnek 8-8 pontja van a mostani állás szerint.

Változott a helyzet: a 33. percben Xavi kiegyenlített Kijevben. Most csoportja élén a Barcelona, s három gólt kellene kapnia ahhoz, hogy kiessen.

A Liverpool segít a Lyonnak, hogy a francia klub csoportgyőztes legyen. Yosszi Benajun, a tartalékos Vörösök egyik ásza vette be Sebastien Frey kapuját az Anfield Roadon. A Fiorentinának, ha a Lyon nyer, pontot kellene szereznie az elsőséghez Angliában.

A Lyon pedig nyerésre áll: már nem is egy, hanem két góllal vezet. Michel Bastos növelte csapata előnyét a Debrecen ellen. A Govou sérülése után beállt Miralem Pjanic szabadrúgásból a brazilhoz játszott, aki tíz méterről lőtt a hálóba.

Az első 45 percek utolsó gólját az AZ szerezte a belga Standard Liege otthonában. ha nyerne a holland cspat, az Európa Ligában még folytathatná a szereplését.

Félidei eredmények: Liverpool-Fiorentina 1-0, Lyon-Debrecen 2-0, Dinamo Kijev-Barcelona 1-1, Inter-Rubin Kazany 1-0, Sevilla-Rangers 1-0, Stuttgart-Unirea Urziceni 3-0, Olympiakosz-Arsenal 0-0, Standard-AZ 0-1.

A mostani állás szerint a Lyon, a Fiorentina, a Barcelona, az Inter, a Sevilla, a Stuttgart, az Arsenal és az Olympiakosz áll továbbjutásra.

Megkezdődtek a második félidők. Az Olympiakosz vezetést szerzett Leonardo révén az Arsenal ellen. Az Unirea Urziceni Semedo révén szépített Stuttgartban. "Csak" két gólt kellene már a románoknak a továbbjutáshoz.

Viszonylag veszélytelen mezőnyjáték után a Lyon növelte előnyét a Stade Gerland-ban. Fordított volt a képlet, mint a második gólnál, most Michel Bastos adta a labdát, s Miralem Pjanic szerezte a gólt.

A Lyonnak kell a gól: a Fiorentina ugyanis kiegyenlített a dán Martin Jörgensen révén a Liverpool ellen. A két csapat azonos pontszámmal áll, s az egymás elleni mérlegük is döntetlen. A Lyonnak jobb a gólkülönbsége most már.

Ettől függetlenül a franciák újabb gólokra törekszenek: Claude Puel edző beküldte a pályára Lisandro Lopezt, a csapat első számú csatárát.

Lassan minden csoportban eldől a továbbjutás. Az Inter, Mario Balotelli góljával, már 2-0-ra vezet a Rubin Kazany ellen. Úgy fest, három angol (Man United, Chelsea, Arsenal), három spanyol (Real Madrid, Barcelona, Sevilla), három olasz (Milan, Inter, Fiorentina), két francia (Lyon, Bordeaux), két német (Bayern, Stuttgart), egy portugál (Porto) egy görög (Olympiakosz) és egy orosz (CSZKA Moszkva) lesz a nyolcaddöntőben. A három legerősebb liga elviszi a helyek több mint felét, a legerősebb öté 16-ból 13 hely.

Általános cseresorozat után úajbb gólt szerzett a Lyon: Cris labdáját a balhátvéd Cissokho lőtte éles szögből a kapuba. Védhető lövés volt. A Debrecennek ez volt a 19. kapott gólja a BL főtábláját, ez a (negatív) csúcs beállítása. Korábban csak a Ferencváros (1995) és a Dinamo Kijev (2007) kapott ilyen sokat.

A Barcelona győzelemmel szeretne hazatérni Kijevből. Lionel Messi szerzett vezetést, az ukránok a jelek szerint éppen úgy kikapnak egygólos vezetés után 2-1-re, mint az Inter ellen.

A Fiorentina teljessé tette a Liverpool szenvedéseit, s letaszította a Lyont a csoport éléről. A Violák az Anfield Roadon Gilardino szerezte meg a hihetetlenül fontos gólt.

Végeredmények: Liverpool-Fiorentina 1-2, Lyon-Debrecen 4-0, Dinamo Kijev-Barcelona 1-2, Inter-Rubin Kazany 2-0, Sevilla-Rangers 1-0, Stuttgart-Unirea Urziceni 3-1, Olympiakosz-Arsenal 1-0, Standard-AZ 1-1. Továbbjutott a Fiorentina, a Lyon, a Barcelona, az Inter, a Sevilla, a Stuttgart, az Arsenal és az Olympiakosz

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×