eur:
393.95
usd:
369.33
bux:
65768.37
2024. április 23. kedd Béla

Hill: Óriási veszteség lett volna, ha Silverstone kikerül a naptárból

Megtarthatja helyét a Formula-1-es versenynaptárban a Brit Nagydíj, de a futamot nem a korábban tervezett helyszínen rendezik.

2026-ig Silverstone adhat otthont a Formula-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának. Ezt hosszú hetek bizonytalansága és találgatásai után jelentették be.

Bernie Ecclestone jogtulajdonos tavaly nyáron még azt közölte, hogy 2010-től a Donington Park lesz a brit futam helyszíne, de a gazdasági válság miatt a pálya tulajdonosai nem tudták megvalósítani az ígért, nagyszabadású fejlesztéseket.

Damon Hill volt világbajnok, a Brit Autóversenyzők Klubjának elnöke hosszú ideje a silverstone-i rendezés mellett állt ki, és mostanra sikerült megegyeznie a verseny körülményeit és a pályát évek óta rendszeresen igen élesen bíráló Ecclestone-nal.

Jövőre nemcsak Formula-1-es, hanem MotoGP-futamokat is rendeznek Silverstone-ban, amely Hill szavai szerint ezzel a motorsport otthonává válik.

Szerinte óriási veszteség lett volna az országnak, ha nem láthatja vendégül a Formula-1-es mezőnyt, ugyanakkor különféle átalakításokra ezen a helyszínen is szükség lesz.

1950 májusában éppen Silverstone-ban tartották a sporttörténelem első Formula-1-es nagydíját, emellett a csapatok nagyobbik részének van valamilyen brit kötődése, a legszorosabb a McLarennek, amely angol istállóként két brit versenyzővel, az idei világbajnok Jenson Buttonnal és a 2008-as győztes Lewis Hamiltonnal vág neki a következő szezonnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×