Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Két legjobbja nélkül szerepel Kínában a magyar válogatott

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két legelismertebb játékosa nélkül szerepel a magyar női kézilabda-válogatott a kínai világbajnokságon. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttesére már a csoportkörben három nehéz mérkőzés vár.

Szombaton Tunézia ellen kezdi meg világbajnoki szereplését a magyar női kézilabda-válogatott az év utolsó nagy csapatsporteseményén, Kínában. A világbajnokság csoportkörében sorrendben Chile, Románia, az olimpiai bajnok Norvégia, végül pedig Japán vár Tóth Tímeáékra Szocsouban.

A Vác rutinos balátlövője mellett a győri balszélső, Vérten Orsolya számít a nemzetközi porondon igazán tapasztaltnak, az együttes nagy része fiatalokból áll, többségük nem szerepelt a tavaly augusztusi pekingi olimpián sem.

A nagy hiányzók között van a súlyos sérülése után néhány hét múlva visszatérő Görbicz Anita, illetve a 2000-es évek első számú magyar kapusa, Pálinger Katalin is. Nem utazott el a vébére a vizsgáira készülő Hornyák Ágnes, illetve Szamoránsky Piroska és Vincze Melinda sem. A beállós még nem teljesen egészséges, míg a szélsőnek két héttel ezelőtt eltört a keze egy felkészülési mérkőzésen.

A magyar válogatott az elmúlt években többnyire a legjobb hat közé kerülést tűzte ki célul, ezt már két éve, Franciaországban sem sikerült végrehajtani, akkor nyolcadik lett, majd egy évvel ezelőtt, a macedóniai Európa-bajnokságon is ezt a helyet szerezte meg.

A két esemény között, a pekingi olimpián Hajdu János szövetségi kapitány vezetésével a negyedik helyig jutott az együttes, érmet világversenyen legutóbb 2005-ben, Németh András irányításával szerzett, az oroszországi vébén harmadik lett.

Szakértők szerint erre most nincs esély, Mátéfi Eszter szövetségi kapitány csapatának az elsődleges célkitűzés a legjobb 12 közé kerülés.