eur:
394.03
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A magyar válogatott focista nem tudott a bundázásról

Magyar labdarúgója is van az illegális fogadási botrányban érintett belga csapatnak, a Namurnak. Bukrán Gábor nem tudott semmiről, ami gyanúra adhatna okot.

A lapok szerint a tavaly még másodosztályú, azóta egy osztállyal lejjebb szereplő Nemur két meccse érintett az illegális fogadási botrányban. A csapat magyar játékosa, Bukrán Gábor magában visszajátszotta a Charleroi elleni idegenbeli 3-0-s vereséget és az otthoni 2-0-s bukást a Leuven ellen, de nem emlékszik kapusbakira, vagy nagyon feltűnő, könnyen érzékelhető hibára.

"Rég voltam ennyire népszerű, mint mióta kipattant ez az ügy, és kiderült, hogy belga csapatom, a Namur is érintett a fogadási botrányban. Állandóan keresnek a belga újságírók, a tévé vagy a rádió, nagyító alatt vagyok, mert a tavalyi csapatból csak egyedül én maradtam" - mondta az Index.hu-nak az egyszeres magyar válogatott.

"Nem is hallottam semmit a többiektől, ami esetleg gyanúra adhatna okot, még egy furcsa elszólást sem. Egy kapusnál feltűnő a hiba, ezért azon sem csodálkozom, ha védőket keresnek, mert egy utolsó embernek elég csak két lépéssel később indulni a csatár után, már nem éri utol, egyúttal kiszolgáltatott helyzetbe hozza a kapust, és máris ott a gól. De még egyszer mondom, jómagam semmi gyanúsat nem tapasztaltam. Kaptunk néhány nagy zakót, kétszer hét gólt is, amik benne vannak a fociban, és ezekre nyilván automatikusan odafigyelnek" - emelte ki a középpályás.

A Namur kiesett a másodosztályból, a játékoskeretben akkor is hatalmas volt a mozgás, három olyan játékos is érkezett pár hónapra, akik nem kaptak fizetést, csak az volt a cél, hogy játékban maradjanak. A belga klubelnöknek kapóra jöttek ezek a játékosok, gyorsan bekerülhettek a csapatba, mert abban is bízott, hogy a menedzsereken keresztül befektetőket képes szerezni, ám ezek a tárgyalások mind a német, mind az olasz vonalon zátonyra futottak.

"Volt egy olyan meccsünk, amikor három olasz védővel álltunk fel és kaptunk egy ötöst a Molenbeektől, de bevallom, ez így csak utólag gyanús, és ez a meccs eddig nem volt rajta az állítólagos vesztegetési listán. Volt egy szerb játékosunk, Czvetkovic, ő most visszament a Zvezdába, Dragan Bubic csapat nélküli volt, korábban a Dijonban játszott. Lehet, hogy ők kapcsolatban álltak valamilyen úton módon azzal a horvát emberrel, akit őrizetbe vettek, nem tudom. Biztosan nagy a csábítás, én is hallom, hogy a megnyert összegekből kaptak vissza a játékosok, de magam sohasem voltam ilyennek szemtanúja, engem soha nem kerestek" - tette hozzá Bukrán Gábor.

Az NB I-ből 13 meccs gyanús

A botrányban Németország mellett Belgium, Svájc, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szlovénia, Törökország és 13 mérkőzéssel Magyarország érintett. Az ügynek német források szerint több mint 200 gyanúsítottja van, közülük 15-öt Németországban már őrizetbe vettek.

A bochumi ügyészség korábbi közlése szerint a szóban forgó kilenc országban több mint 200 első-, másod-, illetve alacsonyabb osztályú mérkőzésen történt állítólagos megvesztegetés vagy legalábbis megvesztegetési kísérlet, és ugyanez vonatkozik néhány nemzetközi kupatalálkozóra is. A német újságok hétfőn több hazai klub mellett néhány külföldi egyesületet is megneveztek, köztük Magyarországon az Újpestet is. Mindezt a bochumi államügyészség hivatalosan nem erősítette meg.

Az ügyészségnek egyelőre nem is áll szándékában, hogy az állítólagosan érintett klubok, illetve a megvesztegetett személyek, továbbá a megvesztegetők nevét nyilvánosságra hozza. A bochumi hatóság szóvivője hétfőn azt közölte, hogy az ügyészség ezzel kapcsolatban elutasít minden fajta nyomásgyakorlást.

Szerdán Nyonban tanácskoznak

Az UEFA nyoni központjába rendelte szerdára a botrányban érintett országok, köztük Magyarország nemzeti szövetségeinek képviselőit. A találkozón az érintett országok szövetségeit - köztük az MLSZ-t - tájékoztatják a bochumi államügyészség által a megvesztegetési botrányban eddig folytatott vizsgálatokról, és ezzel kapcsolatban a további teendőkről tárgyalnak.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×