Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nadal a londoni tornával még emlékezetessé teheti az évet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Pályafutása legkeményebb évén van túl Rafael Nadal, aki sérülése miatt leszorult a teniszvilág trónjáról. A spanyol klasszis a vasárnap kezdődő londoni Mesterek Kupája előtt arról is beszélt, hogy milyen a kapcsolata legnagyobb riválisával, a svájci Roger Federerrel.

Az idei év nem úgy sikerült Rafael Nadal számára, ahogy a korábbiak. A spanyol teniszező januárban megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot, de május óta nem nyert tornát, a Roland Garroson nem jutott a négy közé sem, és sérülése miatt ki kellett hagynia Wimbledont is. A klasszis ősszel visszatért, ám korábbi formájától egyelőre elmarad. Nadal a londoni Mesterek Kupáján és a csehek elleni Davis Kupa döntőben az évzárást még emlékezetessé teheti.

"Éppen a legfontosabb tornákon értek a csapások. Sajnáltam, hogy kedvenc versenyemen, Wimbledonban sérülésem miatt nem tudtam indulni, és a Roland Garroson sem jutottam a döntőbe" - mondta a The Guardian című lapnak adott interjúban.

A spanyol kiemelte, hogy a szülei válása is rendkívül megviselte, kemény időszak van mögötte. "Most már rendben vagyok, de idő kellett elfogadni a válást. Még nehezebb ezt tudomásul venni, ha nem otthon vagy, és nem tudod, mi zajlik" - szögezte le, hozzátéve, hogy legalább a sérülés miatt több időt tudott a családdal és a barátokkal tölteni.

Nadal elismerte, Párizsban nem játszott nyugodtan, egyrészt a térdfájdalmai miatt, másrészt, mert letört volt a válás miatt, ezért nem tudta megismételni korábbi sikereit a Roland Garroson. "Mentálisan és fizikálisan sem voltam felkészülve az idén" - emelte ki.

A spanyol sztár pályafutása legnagyszerűbb pillanatának nevezte a tavalyi wimbledoni döntőt, amely során emlékezetes csatában győzte le Roger Federert.

"Mindig nagyszerű munkát végez a sportágért, és kedves ember. A pályafutásom legfontosabb pillanatait Roger ellen éltem meg, és szerintem ez viszont is ugyanígy igaz. Nagyon tiszteljük egymást, és a pályán kívül remek a kapcsolatunk" - dicsérte a svájci világelsőt, a korszak másik kiemelkedő egyéniségét Nadal. Kettejük párharcában egyébként a spanyol áll jobban: 20 meccsből 13-at megnyert, és hat Grand Slam-döntőjéből ötöt a bázeli rivális ellen gyűjtött be.

A 23 éves Nadal azt nem tudta megmondani, meddig fog teniszezni. "Sosem lehet tudni, hogy öt év múlva mi lesz. Addig fogok játszani, ameddig tudok. Most motivált vagyok, hogy jól fejezzem be az évet, és megnyerjük a Davis Kupát. A londoni torna kemény lesz, mert a fedettpálya a legnehezebb a számomra, de megpróbálom a legjobbamat nyújtani" - tette hozzá.