Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kimi Räikkönen eltűnik a Formula-1-ből

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem tudott megegyezni a McLarennel, így kihagyja a következő Formula-1-es idényt 2007 világbajnoka, Kimi Räikkönen - jelentette be a menedzsere. A finn pilóta kizárólag a wokingi istállóhoz lett volna hajlandó szerződni.

Versenyképes csapathoz akart szerződni, így egyedül a McLarennel tárgyalt Kimi Räikkönen, a tervei azonban dugába dőltek: korábbi csapata nem fogadta vissza - jelentette be Steve Robertson, a 2007-es finn világbajnok menedzsere.

"A következő évre két lehetőség volt az F1-ben: a McLaren vagy semmi. Kimi és a McLaren nem tudott megegyezni, így a következő évben nem versenyez ebben a kategóriában" - idézte Robertson szavait a finn Turun Sanomat című napilap.

A menedzser szerint az egyéves kihagyás nem számít Räikkönennek, akit az érdekel, hogy a győzelemért és a világbajnoki címért küzdhessen. "Az F1-nek hiányozni fog Kimi, aki nagyon sokat dolgozott a nyáron - olyan dolgokat tett a Ferrariért, amikre csak a legnagyobb versenyzők képesek" - fejtegette Robertson.

Az AUTOSPORT értesülései szerint a McLaren elsősorban azért nem szerződtette Räikkönent, mert bízik a regnáló világbajnok, Jenson Button megszerzésében. A lap úgy tudja, hogy a felek a pilóta fizetésében sem tudtak megegyezni. A hírek szerint arról is vita folyt, hányszor kellene a finnek szponzori rendezvényeken megjelennie, illetve hány alkalommal engedné a csapat indulni a rali-világbajnokság futamain.

Azt egyelőre nem lehet tudni, mit tervez a jövő évre Kimi Räikkönen.