eur:
392.58
usd:
365.92
bux:
66778.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Görögország és Algéria kijutott a vb-re

Görögország és Algéria is kijutott a 2010-es labdarúgó-világbajnokságra.

A görögök Szalpingidisz góljával nyertek Ukrajna ellen idegenben 1-0-ra, és mivel az első meccsen nem született gól, ez a találat világbajnoki részvételt ért.

Az afrikai pótselejtezőn Algéria győztes gólját Yahia szerezte a 40. percben, ezzel Algéria 24 év után kvalifikálta magát ismét a vb-re.

A két csapat azért kényszerült "rájátszásra", mert szombaton Egyiptom hazai pályán 2-0-ra győzött egy 95. percben szerzett góllal Algéria ellen, így a két gárda azonos ponttal és gólkülönbséggel zárt a csoportja élén.

A szudáni meccset nagy erőkkel, 15 ezer rendőrrel biztosították, miután botránnyal ért véget a szombati, kairói találkozója. Az afrikai C csoport első helyéről döntő, hétvégi mérkőzés előtt megdobálták a Kairóba érkező algériaiak buszát, több játékos megsérült, majd a találkozót követően utcai zavargások törtek ki, melyekben 12 hazai és 20 vendégszurkoló megsérült. Ennek nyomán Algériában valóságos hisztéria tört ki: a sajtó "mészárlásról", négy halottról és több száz sebesültről írt. Az országban egymást érték a bojkottfelhívások az egyiptomi termékekre és tévésorozatokra, az ott dolgozó egyiptomiakat pedig különböző atrocitások érték.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×