eur:
394.42
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Az FTC tulajdonosa nem akar megszabadulni a klubtól

Kevin McCabe tulajdonos szerint a Ferencváros labdarúgócsapata túlteszi magát a nehézségeken, és akár sikeres szezont is zárhat az NB I-ben.

A skót üzletember az mtv az Este című műsorában beszélt az együttes jelenéről, s hangsúlyozta, hogy eszébe sem jutott megszabadulni a klubtól a nehézségek és a botrányok ellenére sem. Jelezte, számított rá, hogy komoly problémák lehetnek, ha a csapat rosszul szerepel.

"A futball olyan mint a hullámvasút, lehet jól játszani, lehet rosszul játszani, vannak olyan időszakok, amikor rosszul játszik az ember és mégis nyer, s vannak, amikor jól játszik és veszít. Szóval, bizonyos mértékig a szezonalitás érvényesül, s itt most több a kritika és a negatívum" - nyilatkozta McCabe.

Az üzletember az elmúlt 18 hónapban, mióta megvette a csapatot, összesen 20 millió eurót költött rá, s úgy véli, már szép eredményeket értek el eddig is, ám most újra kell szerveződniük.

"Amikor az ember újjáépít, akkor ez nem megy egyik napról a másikra. Időről időre újabb problémákról tudunk, s amikor akadályokat látunk, akkor azokon túl kell jutnunk. Ez az amit most teszünk pillanatnyilag" - mondta.

A szurkolókkal kapcsolatban McCabe elmondta, hogy a Diósgyőr ellen félbeszakadt mérkőzésen történtek komoly aggodalomra adnak okot, s nem szabad engedni, hogy ilyesmi újra megtörténjen, ugyanakkor némileg a klub felelősségét is felvetette:

"Azt is látni kell, hogy bizonyos változások kellenek esetleg abban is, hogy másképp kommunikáljunk, jobban kommunikáljunk a szurkolóinkkal, érezzék, lássák és értékeljék, amit eddig tettünk, és teszünk annak érdekében, hogy sikert érjünk el. Hiszen természetesen a futballklubok közösségekre épülnek és nem egyénekre."

A csapat szereplésével kapcsolatban a tulajdonos továbbra is bizakodó, s reméli, hogy a szezon második felében eredményesebb lesz a jelenleg 11. együttes, s a táblázat első felében végezhet. Az edzőkérdésről csupán annyit jegyzett meg, hogy jelenleg Craig Short a vezetőedző.

Berki Krisztián vezérigazgató megerősítette, hogy tavaszra bevezetik a szurkolói kártyát, mely többek között a biztonság kérdésében lehet nagy segítség.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×