Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Döntést vár a szorongó Navastól a spanyol kapitány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jesús Navasnak rövidesen el kell döntenie, kíván-e csatlakozni a spanyol válogatott kerethez. A fiatal tehetség a hírek szerint eltökélt, szeretne ott lenni a jövő évi, dél-afrikai világbajnokságon, az azonban kérdés, képes-e legyőzni szorongását, amely az otthonától távol még erősebben kínozza.

Még ezen a héten választ kell adnia Vicente Del Bosque spanyol szövetségi kapitány kérdésére Jesús Navasnak, ha ott akar lenni a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon. A Sevilla jobbszélsője egyelőre nem döntött arról, kíván-e csatlakozni a válogatott kerethez.

A 23 éves játékosnak ehhez azt kellene megfontolnia, képes-e legyőzni szorongásos problémáit, amelyek a hírek szerint erősebben kínozzák, ha távol van az otthonától. Az AS című spanyol sportnapilap úgy tudja, hogy a nemzeti együttes sportigazgatójával, Fernando Hierróval folytatott beszélgetés után az ifjú tehetség nemzetközi bemutatkozása már a küszöbön áll.

Spanyolország novemberben két barátságos mérkőzést játszik: november 14-én Argentínával, négy nappal később pedig Ausztriával találkozik. Ha ez utóbbin szerepelhetne, az kedves születésnapi ajándék lehetne Navas számára, aki 21-én tölti be huszonnegyedik életévét.

A szélső játékára az őszi idényben sokan felfigyeltek, teljesítménye láttán Vicente Del Bosque arra jutott, hogy sikeresen helyettesíthetné válogatottban Santi Cazorlát, a Villareal játékosát, aki egy hátsérülés miatt kényszerült egyelőre beláthatatlan hosszúságú pihenőre.