Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Terry Robinson: ez a nap tragédia a Ferencvárosnak, tragédia a magyar futballnak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem sok jóra számíthat a Ferencváros labdarúgócsapata azok után, hogy szombaton szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzés - mondta Berki Krisztián, a klubot működtető Zrt. elnök-vezérigazigatója, aki véleményét a találkozóról készült ellenőri jelentésre alapozza.

Berki a pepsifoci.hu oldalon kiemelte, hogy drasztikus lépéseket kell tenni a rend érdekében, és elvárható lenne, hogy legalább ne azok sújtsák a klubot, akik magukat drukkernek vallják.

"Nem szeretnék a múlttal foglalkozni, de sokan biztosan emlékeznek arra, hogy volt már itt egy tulajdonos, aki hasonló okok miatt távozott végül" - jegyezte meg.

Terry Robinson, a Zrt. angol elnöke elnézést kért a Diósgyőrtől, a rendesen viselkedő hazai szurkolóktól és a rendőröktől, "akiknek derekasan kellett helyt állniuk."

"Amíg nem lesz rendben a jogi háttere annak, hogy rendet tudjunk tenni, nem sok esélyünk van a rendteremtésre. De kérdem én, ki tehet itt rendet? Az ellenőri jelentés szerint a saját biztonsági szolgálatunk mindent megtett, mégse kerülhető el a balhé! A hazai futballélet minden szereplőjének mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ezek a bűnözők ne juthassanak be a stadionba. Csak azt tudom mondani, amit Kevin McCabe tulajdonosnak írtam a meccs után: ez a nap tragédia a Ferencvárosnak, tragédia a magyar futballnak, és tragédia mindazoknak, akik biztonságban szeretnének végignézni egy futballmeccset." - mondta Robinson.