Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Czvitkovics: \"A BL más világ\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Második csoportmeccsét is elveszítette a Debrecen a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Czvitkovics Péter, a DVSC középpályása a Lyontól elszenvedett 4-0-s vereség után azt mondta: hiányzott a koncentráció, ezért kaptak gólokat pontrúgások után. Hozzátette: a BL teljesen más, mint az NB I, évek kellenek, míg a nagyobb iramhoz és erősebb ellenfelekhez hozzá lehet szokni.
Hogyan értékeli a mérkőzést?

Rosszkor kaptuk a gólokat, amelyek ráadásul elkerülhetőek lettek volna, hiszen többségük pontrúgás után született. Sajnáljuk, mert koncentráltabb játékkal ezt a meccset is meg tudtuk volna úszni 1-2 gólos vereséggel. A szünet után úgy jöttünk ki, hogy a félidőt nyerjük meg, de az sem sikerült. Távoli lövésekkel próbálkoztunk, de ami a Levszki Szófia ellen bejött, az most nem. Jobban fekszik a csapatnak a kétcsatáros játék, remélem Rudolf Gergely és Adamo Coulibaly sem sérül meg, és akkor a következő meccseken ezzel a taktikával tudunk pályára lépni.

Néhány forrás az ön öngóljának tekinti a harmadik lyoni gólt. Mennyire ért bele Govou labdájába?

Minimálisan, a kezemet érintette a labda, de szerintem nem kellene öngólnak venni. Ha nem érek hozzá, akkor is kapura megy a fejes.

Akárcsak Liverpoolban, ezúttal is voltak helyzetei.

Az első félidőben nem tudtam elrúgni a labdát a kapus hasa alatt, jól zárta a szöget, emellett voltak távoli lövéseim. A BL más világ, mint a magyar bajnokság, ehhez hozzá kell szokni. Ha minden évben egy magyar csapat - remélem, hogy a Debrecen - bejut a főtáblára, akkor a következő években jobb lesz ez.A Lyon erősebb a Liverpoolnál?


Mindkét csapat nagyon erős. Most a pontrúgásoknál hiányzott a koncentráció, amivel Liverpoolban nem volt gond.

A sorsolás után azt mondta, 5-6 pont megszerzésére lát esélyt. Most hogyan látja, hány ponttal zár a Loki?

Bízom benne, hogy egy meccset meg tudunk nyerni és egy döntetlent is el tudunk érni.

Hanganyag: Farkas Dávid