eur:
393.67
usd:
369.07
bux:
65762.96
2024. április 23. kedd Béla

"Kemény ellenfél lesz a Loki, de nyerünk"

Felfokozott hangulatban készülnek Lyonban az Olympique kedd esti magyarországi szereplésére. A sportújságírók, valamint a csapat hivatalos internetes lapjának szerkesztői egyöntetűen a francia csapat győzelmére számítanak, hangsúlyozva azonban, hogy a Loki kemény ellenfélnek bizonyulhat. Véleményüket a játékosok is osztják.

"A debreceniek nem véletlenül izzasztották meg a Liverpoolt, ezért a legnagyobb óvatossággal kell ellenük játszanunk" - nyilatkozta a L'Equipe című országos sportnapilapnak Budapestre érkezése után Hugo Lloris, a lyoni együttes kapusa.

"A magyarok keveset hibáznak" - figyelmeztet Cédric Bardon, aki a Levszki Szófia játékosaként ismerkedett meg a Lokival, és akit a Le Progres című lyoni napilap hívott fel telefonon, hogy a debreceniek kapcsán tanácsokat adjon egykori csapatának. A focista "egységes és szolid" ellenfélre emlékszik, és bár a lyoniak győzelmét valószínűsíti, azért úgy véli, "kemény ellenállásra" kell számítaniuk a magyarok részéről, és külön felhívta a figyelmet arra, hogy a debreceniek távoli, 25-30 méteres lövései rendkívül veszélyesek lehetnek.

A lapok egyébként igyekeznek némi képet adni a debreceni csapatról, amely továbbra is ismeretlen a franciák számára. A már említett l'Equipe például külön portrét készített a Loki francia származású csatáráról, Adamo Coulibaly-ról, aki magabiztosan azt nyilatkozta, hogy "kívülről ismerem a lyoniakat, és nem félünk tőlük".

Az Olympique Lyon hivatalos lapja arra figyelmeztet, hogy bár a Loki először szerepel a Bajnokok Ligájában, korábban tisztesen helyt állt az UEFA-kupa mérkőzéseken. A szerzők példaként a 2001-2002-es idényben a bordeaux-i Girondins-nel játszott mérkőzést említik. A lap szerint a magyarok az első fordulóban ugyan 5-1-re vesztettek idegenben, ám hazai pályán "hősiesen küzdöttek", és csak kevésen múlt a továbbjutásuk.

A Le Progres azt emeli ki, hogy Rudolf Gergely, a Loki másik tehetséges csatára profi labdarúgó karrierjét a francia AS Nancy-Lorraine-nél kezdte meg. A lap keddi számában arra figyelmezteti a lyoni csapatot, hogy egy olyan országban játszik mérkőzést, ahol - történelmi okok miatt - hagyománya van a kemény ellenállásnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×