Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Kemény ellenfél lesz a Loki, de nyerünk\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Felfokozott hangulatban készülnek Lyonban az Olympique kedd esti magyarországi szereplésére. A sportújságírók, valamint a csapat hivatalos internetes lapjának szerkesztői egyöntetűen a francia csapat győzelmére számítanak, hangsúlyozva azonban, hogy a Loki kemény ellenfélnek bizonyulhat. Véleményüket a játékosok is osztják.

"A debreceniek nem véletlenül izzasztották meg a Liverpoolt, ezért a legnagyobb óvatossággal kell ellenük játszanunk" - nyilatkozta a L'Equipe című országos sportnapilapnak Budapestre érkezése után Hugo Lloris, a lyoni együttes kapusa.

"A magyarok keveset hibáznak" - figyelmeztet Cédric Bardon, aki a Levszki Szófia játékosaként ismerkedett meg a Lokival, és akit a Le Progres című lyoni napilap hívott fel telefonon, hogy a debreceniek kapcsán tanácsokat adjon egykori csapatának. A focista "egységes és szolid" ellenfélre emlékszik, és bár a lyoniak győzelmét valószínűsíti, azért úgy véli, "kemény ellenállásra" kell számítaniuk a magyarok részéről, és külön felhívta a figyelmet arra, hogy a debreceniek távoli, 25-30 méteres lövései rendkívül veszélyesek lehetnek.

A lapok egyébként igyekeznek némi képet adni a debreceni csapatról, amely továbbra is ismeretlen a franciák számára. A már említett l'Equipe például külön portrét készített a Loki francia származású csatáráról, Adamo Coulibaly-ról, aki magabiztosan azt nyilatkozta, hogy "kívülről ismerem a lyoniakat, és nem félünk tőlük".

Az Olympique Lyon hivatalos lapja arra figyelmeztet, hogy bár a Loki először szerepel a Bajnokok Ligájában, korábban tisztesen helyt állt az UEFA-kupa mérkőzéseken. A szerzők példaként a 2001-2002-es idényben a bordeaux-i Girondins-nel játszott mérkőzést említik. A lap szerint a magyarok az első fordulóban ugyan 5-1-re vesztettek idegenben, ám hazai pályán "hősiesen küzdöttek", és csak kevésen múlt a továbbjutásuk.

A Le Progres azt emeli ki, hogy Rudolf Gergely, a Loki másik tehetséges csatára profi labdarúgó karrierjét a francia AS Nancy-Lorraine-nél kezdte meg. A lap keddi számában arra figyelmezteti a lyoni csapatot, hogy egy olyan országban játszik mérkőzést, ahol - történelmi okok miatt - hagyománya van a kemény ellenállásnak.