eur:
393.88
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kemény Dénes: "Tettünk érte, hogy ne nyerjünk"

Pofon volt a magyar férfi vízilabda-válogatott számára a római világbajnokságon elért ötödik hely - mondta az év fő eseményéről Kemény Dénes szövetségi kapitány. A háromszoros olimpiai bajnok együttes szakvezetője szerint a jövő évi Európa-bajnokságra egyelőre nehéz tippelni, de az biztos, hogy 2010-ben nem lesz könnyű pótolni a két pihenő klasszist, Kiss Gergelyt és Biros Péter. Kemény Dénes a Nyugati téri bevásárlóközpontban adott interjút az InfoRádiónak, ahol csütörtökön egy különleges tárlat nyílt meg a magyar vízilabdázás történetének több mint 200 ereklyéjéből. A szövetségi kapitány az olimpiai döntők során viselt ingekkel járult hozzá a kiállításhoz.

Szokta viselni az olimpiák után is ezeket az ingeket?

Nem nagyon hordom őket. Egy-egy barátomat meg szoktam lepni felszerelésekkel, de ezeket mindig megtartottam, mert eszembe jutott, hogy ezek az ingek azokban a pillanatokban, a döntő lefújásakor is rajtam voltak. Vizesen hoztam őket haza, mert nem volt idő megszárítani, majd egy mosáson estek át.

Hogyan összegzi a 2009-es évet a válogatott szempontjából?


Ha azt nézzük, miért nem nyertünk a világbajnoki negyeddöntőben, ami magában hordozta az esetleges végső győzelmet is, akkor azt kell gondoljam, tettünk érte, hogy ne nyerjünk. Nem voltunk eléggé alázatosak minden pillanatban a felkészülés során és a meccseken sem, ami még a pekingi olimpia hatása volt. Ez meg fog változni, mert a világbajnoki ötödik hely pofon volt. Ugyanakkor biztató a kép, ha azt vesszük, hogy az idei csapat a végső győztes szerbekkel egy szinten teljesített, csak apróságokon múlott, hogy nem tudtuk búcsúztatni őket egy hatalmas mérkőzésen.

Ebből viszont azért nem lehet kiindulni, mert két oszlopos játékos, Kiss Gergely és Biros Péter pihenőt kap, így önmagunkat gyengítjük. A tovább gyengített csapat a zágrábi Eb-n érmes is lehet, de az ötödik helynél rosszabb szereplés is benne van. Én tavaly előre vetítettem, hogy göröngyös, rögös lesz az út, ezt eddig be is tartottam sajnos.

Kipróbál új játékosokat a keretben?

Mindenki figyelje a postáját. A rájátszás előtt hatszor tudok együttdolgozni a csapattal két-két napot, az összetartozások között várhatóan mindig változni fog a névsor. Az jó lenne, ha az utolsó két napra már azokat tudnám behívni, akikre a nyáron is számítok.

Visszatérők lehetnek?


Bárki lehet, de egyelőre nem tartok még itt. Most még azt próbálom elérni, hogy a bajnoki menetrenddel és a televíziós közvetítéssel összeegyeztessem a hatszor kétnapos felkészülést, a következő lépés lesz az, hogy kiket hívok be.

Mit vár a klubszezontól?

A magyar csapatoknak megvan az esélye a jó szereplése a nemzetközi kupákban. Itthon vannak látszólag erősödő és gyengülő együttesek, de sokszor borul a papírforma.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×