eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Továbbra is versenyezhet a vitatott nemű futó

A dél-afrikai atlétikai szövetség annak ellenére indítja Caster Semenyát különböző versenyeken, hogy a nemvizsgálat kiszivárgott információi szerint a futó hermafrodita.

A dél-afrikaiak nem veszik figyelembe a nemvizsgálat eredményét, és továbbra is engedélyezik Caster Semenyának, hogy rajthoz álljon a különböző nemzetközi versenyeken.

A 800 méteren világbajnok futó a teszt még nem publikált, de kiszivárgott eredménye szerint hermafrodita, azaz nincs petefészke, és belső férfi nemi szervekkel rendelkezik, utóbbiak miatt magas szervezetében a férfi nemi hormon, a tesztoszteron szintje.

A sportoló apja betegnek és őrültnek tartja azokat, akik szerint Caster Semenya nem nő, hanem hermafrodita, míg anyja serint a féltékenység által vezérelt emberek állítják ezt.

Az ügyben megszólalt Makhenkesi Stofile dél-afrikai sportminiszter is, aki felháborodásában az ENSZ-hez fordult panasszal az atlétát ért támadások miatt. "Meg kell őt védenünk! Õ nő és a mi hősünk marad!"

Semenya vér-, kromoszóma- és nemi vizsgálaton esett át, amelynek eredményeit a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) már megkapta, azonban ezeket még felül kell vizsgálni. Az IAAF egyértelműen jelezte: a november 20-21-i monacói ülésen döntenek a versenyző sorsáról, és addig nem kommentálják az ügyet.

A 18 éves dél-afrikai futó látványos fejlődése sokakban gyanút ébresztett, ugyanis több mint hét másodperccel javította meg egyéni legjobbját, és az ismeretlenségből előlépve nagy fölénnyel győzött a berlini vb-n.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×