eur:
395.08
usd:
370.9
bux:
65135.27
2024. április 19. péntek Emma

Rengeteg esélyessel rajtol a Bajnokok Ligája

Kedd este nyolc mérkőzéssel rajtol a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre. Az esélyesek közül pályára lép a tavalyi döntős Manchester United, a Chelsea, a Real Madrid, a Juventus, a Milan és a Bayern München is.

Bár a legtöbb szurkolót a Debrecen liverpooli fellépése és az Inter-Barcelona szuperrangadó érdekli a BL nyitóköréből, a keddi játéknap is tartogat több izgalmas ígérkező mérkőzést

Az A csoportban a Juventus nyáron szerződtetett irányítója, Diego nélkül fogadja a Bordeaux-t. A brazil játékmester kisebb combizomsérülést szenvedett szombaton, a Lazio ellen 2-0-ra megnyert találkozón. Diego pár pihenő után már játszhat, de a BL-rajtot így is ki kell hagynia Alessandro Del Pieróhoz hasonlóan.

A Juventus edzője, Ciro Ferrara ezen a találkozón debütál a kispadon nemzetközi meccsen, és barcelonai kollégája, Josep Guardiola nyomdokaiba lépne, vagyis a játékosként szerzett elsőség után trénerként is BL-sikerre vezetné együttesét. "Ez nem egy normális meccs lesz a számunkra. Az első találkozó mindig veszélyeket rejt magában, a Bordeaux pedig egyike a legerősebb gárdáknak" - mondta a zebramezesek edzője.

A csoport másik meccsén a Maccabi Haifa a javuló formát mutató Bayern Münchent fogadja. Louis van Gaal nem számíthat Martin Demichelisre és Mark van Bommelre, ám a támadósorban vélhetően a félelmetesnek tűnő Franck Ribéry, Arjen Robben és Mario Gomez trióval kezd majd a holland edző, aki hét év után ezen a találkozón tér vissza a BL-be.

A tavalyi döntős Manchester United a Besiktas vendégeként lép pályára. Sir Alex Ferguson kiemelte: szívesen játszaná az idei finálét is a Barcelona ellen, hogy visszavágjanak a katalánoknak.

A B csoport másik találkozója a bemutatkozásoké lesz: a német bajnok Wolfsburg első BL-meccsén szerepel, a CSZKA Moszkva kispadján pedig Juande Ramos debütál a nemzetközi porondon. A német együttes sorozatban három bajnokin kapott ki, így most a moszkvaiak ellen javítana Armin Veh csapata.

A nyáron alaposan megerősített Real Madrid a Zürich otthonában kezdheti meg menetelését a tizedik BL-elsőség felé. A királyi gárda a bajnokságban két győzelemmel rajtolt, ezt a sorozatot folytatná Manuel Pellegrini együttese a nemzetközi színtéren is. Sergio Ramos még nem épült fel teljesen, míg Rafael van der Vaart nem utazott el a kerettel Svájcba. Esteban Granero hétvégi remek játékával kiszoríthatja Karim Benzemát a kezdőcsapatból, míg a spanyol bajnokságban továbbra is eltiltását töltő Pepe a BL-ben szerepet kaphat. A királyi gárda kapusa, Iker Casillas századik nemzetközi kupameccsén szerepelhet.

Az 1993-as döntő szereplői csapnak össze Marseille-ben, az OM és a Milan az említett finálé óta most először találkozik. A kispadon is régi ismerősök ülnek majd a Velodrome stadionban, hiszen az 1998-as világbajnoki döntőben a Didier Deschamps vezette franciák a Leonardóval felálló brazilok ellen győztek.

A Marseille győzelemmel hangolt a találkozóra, ráadásul a Le Mans ellen már pályára lépett a nyáron igazolt Lucho Gonzalez. A piros-feketéknél a kispadra szorulhat a gyengén játszó Ronaldinho, míg Gennaro Gattuso, Marco Borriello és Christian Abbiati sérült.

A Chelsea egyik régi ismerősét, a Portót fogadja. A két együttes 2004 őszén és 2007 tavaszán is találkozott a BL-ben, emellett a londoniak keretében 4 korábbi portói játékos szerepel. A keddi meccset biztosan kihagyja az eltiltott Didier Drogba és José Bosingwa, míg Deco, Alex és Jurij Zsirkov továbbra is sérült.

A keddi program:
A csoport:
Juventus (olasz)-Girondins Bordeaux (francia) 20:45 ó
Maccabi Haifa (izraeli)-Bayern München (német) 20:45
B csoport:
VfL Wolfsburg (német)-CSZKA Moszkva (orosz) 20:45
Besiktas (török)-Manchester United (angol) 20:45
C csoport:
FC Zürich (svájci)-Real Madrid (spanyol) 20:45 (DigiSport)
Olympique Marseille (francia)-AC Milan (olasz) 20:45 (TV2)
D csoport:
Chelsea (angol)-FC Porto (portugál) 20:45 (DigiSport, felvételről)
Atlético Madrid (spanyol)-APOEL Nicosia (ciprusi) 20:45

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×