Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Biztonsági okokra hivatkozva elhalasztották a DAC-Slovan mérkőzést

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Biztonsági okokra hivatkozva elhalasztották a DAC Dunaszerdahely-Slovan Bratislava mérkőzést, a szlovákiai labdarúgó bajnokság 9. fordulójának találkozóját, amelynek vasárnap kellett volna sorra kerülnie Dunaszerdahelyen - közölték csütörtökön Pozsonyban.

A szlovák labdarúgó bajnokság vezetése az országos rendőr-főkapitányság ajánlására hozta meg döntését. A mérkőzés új időpontját később állapítják meg.

A bajnoki mérkőzés elhalasztása nyilvánvalóan összefüggésben van azzal a feszültséggel, amely az utóbbi hetekben és hónapokban a magyar-szlovák kapcsolatokban megnyilvánul.

A dunaszerdahelyi együttest Szlovákiában "magyar csapatnak" tartják, s szurkolói aránylag gyakran szigorú rendőri fellépéseket kénytelenek elviselni. Nemrég Nyitrán "Halál a magyarokra!" jelszó skandálásával fogadták a dunaszerdahelyieket, s az indulatokat csak a mérkőzést vezető bíró és a rendezők határozott fellépése csitította le.

Magyarország és Szlovákia között komoly feszültségeket okozott, amikor 2008 november elsején Dunaszerdahelyen a helyi labdarúgó csapat és a pozsonyi Slovan bajnoki mérkőzésén - amelyre mintegy ezer magyarországi szurkoló is elutazott - kommandósok hatoltak be a magyar szurkolók szektorába, s a kemény fellépés következtében több sérültet kórházba kellett vinni. Aznap magyar szurkolók szlovák zászlót égettek a budapesti szlovák nagykövetség előtt.

Tíz napja a DAC-stadion adott helyt a szlovákiai magyarok nyelvtörvény elleni országos tüntetésének, amelyen több mint tízezer ember vett részt.