eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Viccelődve készülnek a portugálok a sorsdöntő meccsre - képek

Jó hangulatú edzést tartott a portugál labdarúgó-válogatott a Puskás Ferenc stadionban a magyarok elleni szerdai világbajnoki selejtező előtt. A luzitán együttes szövetségi kapitánya azt mondta: tisztelik a magyarokat, ezért a maximumot nyújtják majd.

A selejtező sorozatnak még nincs vége, nem mondtunk le arról, hogy kijussunk a világbajnokságra - mondta Carlos Queiroz, a magyarok elleni szerdai vb-selejtezőre készülő portugál válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető támadójátékot ígért a szerdai esti összecsapásra, és hozzátette, a maximumot nyújtják, mivel tisztelik a magyarokat. A luzitán válogatottnál jó a csapategység és bíznak magukban - emelte ki a portugál tréner, aki szerint Aazokra a szurkolókra van szükségük, akik ilyenkor is bíznak a csapatban, nem azokra, akik elpártoltak mellőle.

Carlos Queiroz hangsúlyozta: számára 94 millió eurónál is többet ér a csapat legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo. Arra kérdésre, hogy a Real Madrid, a Manchester United, vagy a portugál válogatott kispadja-e a keményebb, azt mondta: jelenlegi posztján érzi magát a legjobban.

A játékosok közül a csapatkapitány, Nuno Gomes azt mondta, agresszíven fognak játszani a szerdai meccsen, és egyértelműen a három pont a céljuk. Hozzátette: ismerik a magyarok erősségeit és gyengeségeit.

A portugál válogatott védője, Bruno Alves elismerte, nem gondolták volna, hogy számukra ez a meccs sorsdöntő lesz. Várakozása szerint a magyarok agresszív futballra készülnek, de nekik csak a saját játékukra kell koncentrálniuk.

<

A portugál válogatott edzése  (képgaléria)

A sajtótájékoztató után 70 perces edzést vezényelt a szövetségi kapitány. Bemelegítésként játékos gyakorlatokat végeztek a portugálok, az egyik csoportban fekvőtámaszokat kellett annak nyomnia, aki két érintésből nem tudta visszaadni a labdát, Deco és Maniche pedig azt próbálgatta, a kapu mögül hogyan tudják ívelésből eltalálni a felső lécet.

Az edzés végig jó hangulatban zajlott, a viccelődésben Cristiano Ronaldo és a Chelsea-ben szereplő José Bosingwa járt az élen. A portugálokon cseppet sem érződött az, hogy kulcsfontosságú mérkőzés vár rájuk 24 órával később.

A kétkapus játék során is Cristiano Ronaldo villogott leginkább, majd Decóval és Simao Sabrosával a szabadrúgásokat gyakorolta a világ legdrágább játékosa. Az aranylabdás sztár néhány perccel korábban befejezte a gyakorlást, de ez nem azt jelenti, hogy szerdán este ne lenne ott a Puskás stadion gyepén. Nem úgy immár klubtársa, Pepe, aki nem vett részt az edzésen, így kihagyja a meccset.

Szerző: Kaposi Dávid

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×