eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A brazilok sem értik: ez a Luis Fabiano miért nem kellett a Milannak? - videóval

A Milan által drágának tartott Luis Fabiano két góljával a brazilok 3-1-re nyertek világbajnoki selejtezőn Argentínában, s ezzel kijutottak a 2010-es vébére. Pedig Carlos Tévez a mérkőzés előtt négy-ötgólos hazai győzelmet jósolt!

A Rosarióban játszott találkozón főként Luis Fabiano remekelt: duplája nagy szerepet játszott a brazilok győzelmében. A Sevilla csatára a nyolcadik és a kilencedik gólját szerezte a selejtezőkben. Az elmúlt egy évben vitathatatlanul az első számú brazil csatárrá nőtte ki magát, 364 nap alatt 13 mérkőzésen 16 gólt szerzett a válogatottban. Emlékezetes, hogy a nyáron a Milan sajnált érte kifizetni 16 millió eurót.


A győzelemmel a brazilok, a dél-amerikai zóna csapatai közül elsőként, biztosították a helyüket a világbajnokság 32-es mezőnyében. Az argentinok ugyanakkor bajban vannak, csak a negyedik (még továbbjutó) helyen állnak, de nagyon nehéz a sorsolásuk. Ráadásul szerencséjük volt másik két mérkőzéssel: jól jött nekik a kolumbiaiak és a peruiak győzelme is.

"A braziloktól kikapni mindig fáj, ráadásul szerdán nagyon nehéz dolgunk lesz Paraguayban, de kell a három pont - jelentette ki Diego Maradona, a hazaiak szakvezetője. - Nem szabad Lionel Messi nyakába varrni a mai kudarcot, mert nem ő egyedül alkotja a csapatot."

Brazil kollégája, Dunga annál elégedettebben nyilatkozott: "A technikai fölényünk hozta meg számunkra a sikert, ezt az együttest fiatal de érett, keményen dolgozó bajnokok alkotják. Lehet, hogy Messi a világ legjobb futballistája, de mi legyőztük az argentinokat, akik a selejtezőben először kaptak ki otthon!"A brazil sajtó Luis Fabiano mellett elsősorban Kaká és az első gólt fejelő Luisão játékát emelte ki. A Benfica védője a mostanihoz nagyon hasonló gólt fejelt az argentinoknak öt évvel ezelőtt is, a Copa América döntőjében. A Rosarióban fejelt a harmadik gólja az aranyzöld mezben, ebből kettő jutott az argentinoknak.

A két csapat összeállítása a következő volt. Argentína: Andújar - Zanetti, Otamendi, Seba Domínguez, Heinze - Mascherano, Verón, Dátolo, Maxi Rodríguez (Agüero, 46.) - Messi, Tevez (Diego Milito, 68.). Brazília: Julio Cesar - Maicon, Lúcio, Luisão, André Santos - Gilberto Silva, Felipe Melo, Elano (Daniel Alves, 68.), Kaká - Robinho (Ramires, 68.), Luis Fabiano (Adriano, 76.).

Dél-amerikai zóna, 15. forduló
Argentína-Brazília 1-3
Kolumbia-Ecuador 2-0
Peru-Uruguay 1-0
Paraguay-Bolívia 1-0
Chile-Venezuela 2-2

A csoport állása 15 forduló után:
1. Brazília 30 pont
2. Chile 27 (25-16)
3. Paraguay 27 (21-13)
4. Argentína 22
5. Kolumbia 20 (9-11)
6. Ecuador 20 (18-22)
7. Uruguay 18 (23-17)
8. Venezuela 18 (19-26)
9. Bolívia 12
10. Peru 10

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×