eur:
393.85
usd:
367.85
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kisteleki nem szeretné a Puskás Stadionban látni Madonnát

A Magyar Labdarúgó Szövetség a válogatott két szeptemberi, hazai világbajnoki selejtezőjére való tekintettel nem támogatja, hogy a Puskás Ferenc Stadionban legyen Madonna augusztus 22-i koncertje, s ez ügyben Kisteleki István elnök levelet írt Török Ottónak, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) főigazgatójának.

Eredetileg a Kincsem Park adott volna otthont Madonna koncertjének, de sajtóértesülések szerint a lótulajdonosok állataik megvédése miatt kell új helyszínt keresni az eseménynek, s a szervezők arról folytatnak megbeszéléseket, hogy a Puskás Stadion legyen az új helyszín.

"Várhatóan kedden lesz végleges döntés arról, hogy hol lesz a koncert" - jelentette ki az MTI-nek Vajtó Lajos, a Kincsem Park ügyvezető igazgatója. Hozzátette, nem a Kincsem Park kezdeményezi a változtatást, s továbbra is készen áll Madonna fogadására, ugyanis a szerződés szerint a magyar fél nem is léphet vissza, kizárólag az amerikai szervezőcég módosíthat a megállapodáson.

"Nem támogatjuk, hogy Madonna a Puskás Ferenc Stadionban koncertezzen, mert 30 nap sem elég egy ilyen rendezvény után, hogy rendbe hozzák a gyepszőnyeget, most pedig kilenc napunk lenne erre. Erről tájékoztattam mai levelemben Török Ottót" - mondta Kisteleki.

Az elnök úgy véli, beláthatatlan következményei lehetnek, ha mégis a Puskás Ferenc Stadionban lenne a koncert, mert kétéves munka mehet tönkre emiatt, hiszen szeptember 5-én a svédekkel és négy nappal később a portugálokkal játszik vb-selejtezőt a magyar válogatott, amely Kisteleki szavai szerint 23 éve nem vívott ilyen fontos meccseket.

Az MLSZ azért is aggályosnak tartaná, ha a koncertet a Puskás Stadionba helyeznék át, mert a szövetség saját pénzéből 60-70 millió forintért ülőszékekkel bővíti a létesítményt éppen azért, hogy még többen láthassák élőben a két sorsdöntőnek ígérkező találkozót.

Korábban kétszer okozott problémát az MLSZ-nek a Puskás Ferenc Stadionban rendezett koncert. Robbie Williams 2006. július 20-án lépett fel a létesítményben, s az augusztus 22-i, a világbajnok olaszok elleni barátságos meccsen a vendégek szörnyűnek minősítették a pálya talaját.

Egy évvel később a Rolling Stones adott koncertet július 20-án, majd emiatt a szeptember 2-i, norvégok elleni Eb-selejtezőt nem lehetett a Puskás Ferenc Stadionban rendezni, s végül az újpesti Szusza Ferenc Stadionban játszották a meccset.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×