eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Massa állapota továbbra is stabil, de életveszélyes

Továbbra is súlyos, életveszélyes, de stabil az állapota Felipe Massának, a Ferrari brazil pilótájának, akit a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérő edzésén fejen talált egy leszakadó alkatrész a Hungaroringen.

Sajtóhírek szerint a brazil versenyzőt 48 órán keresztül altatásban tartják. Stefano Domenicali, a Ferrari egyik vezetője szerint Massa állapota stabil és pozitív, de nem szabad semmit sem elsietni. ,,Nyugodtnak kell maradni, s megvárni, hogy a szervezete reagáljon az orvosi kezelésre."

Még biztatóbbakat mondott a BBC-nek Massa egyik mérnöke, Rob Smedley: ,,Most már olyanokban is reménykedünk, amikben szombaton még nem mertünk. A sérülései nem tűnnek olyan súlyosnak, mint azt elsőre gondoltuk. Egyelőre nem akarok a visszatérésére gondolni. Felipe a barátom, majdnem olyan, mintha a testvérem lenne. Most nem a sportkarrierje a fontos, hanem hogy jobban legyen, s minél előbb a családja körébe lehessen.

Egyelőre az intenzív osztályon van, s óráról órára várjuk a híreket. Nem tudjuk, milyen sokáig tartják ott, napokig, vagy akár hetekig."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×