Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Eldőlt: 2016-ig biztosan lesz Magyar Nagydíj

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bernie Ecclestone jogtulajdonos és Varga Zoltán a sportért is felelős önkormányzati miniszter a Hungaroringen aláírta a megállapodást, amelynek értelmében meghosszabbították a Magyar Nagydíj szerződését a 2012 és 2016 közötti időszakra.

A tárgyalások nagy eredménye magyar szempontból, hogy a jogdíj, a 2012-ben kezdődő periódusban már nem évi 10, hanem csak 7,5 százalékkal emelkedik.

"Ecclestone úr egy nagyon kemény üzletember, de nem hagytam magam - nyilatkozta Varga Zoltán. - Végül egy rendkívül korrekt tárgyalás lezárásaképpen egy komoly szerződést írtunk alá, amely hatalmas eredmény."

Varga elmondta: a kormány 2011-ig évente tíz százalékkal fizet többet a jogdíjért, ám az új szerződés értelmében 2012-től ez hét és fél százalékra csökken. A Világgazdaság májusi információi szerint jövőre 22,05 millió dollár a jogdíjért fizetendő összeg.

"Közép-kelet Európában ez az egyetlen verseny, óriási érték, amelyre megéri pénzt áldozni. Magyarország hírnevét így tudjuk a legjobban elvinni a világba" - jelentette ki Varga.

A miniszter hozzátette, hogy Ecclestone maximálisan elégedett az idei rendezéssel is, ám abban mindketten egyetértettek, hogy a brazil Felipe Massa szombati szörnyű balesete rányomja a bélyegét a vasárnapi futamra.

Az új szerződéssel a Magyar Nagydíj a Forma-1-es világbajnoki versenynaptárban a harmadik leghosszabb ideje egy helyen sorra kerülő viadal: az első helyen Monte-Carlo áll, ott 1955-től kezdve róják a köröket, míg Monzában 1981 óta.