Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Távozik a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem kívánja folytatni a munkát a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztján Hajdu János - a szakember a szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint pénteken közölte elhatározását Sinka Lászlóval, az MKSZ elnökével.

Hajdunak a sikerrel megvívott Európa-bajnoki selejtezősorozat után járt le a szerződése. A kontinensbajnokságot januárban rendezik Ausztriában.

A trénert - aki a női csapattal negyedikként zárt a pekingi olimpián - tavaly szeptemberben nevezték ki a férfi válogatott élére. Az együttessel januárban hatodik lett a horvátországi világbajnokságon.

"Mindvégig tudtam, hogy csak megbízatásom lejártáig, az Eb-selejtezők végéig maradok szövetségi kapitány, mert ez és a szakmai igazgatói poszt hosszú távon szinte összeegyeztethetetlen egymással anélkül, hogy az egyik komolyan sérülne. Eddig a szakmai igazgatói munkára jutott kevesebb időm, energiám, mostantól viszont teljes lendülettel erre szeretnék koncentrálni" - indokolta elhatározását a szövetség szakmai igazgatójaként is tevékenykedő Hajdu.

Sinka azt mondta: az utódlás kérdése legközelebb a szövetség elnökségének jövő szerdai ülésén kerülhet szóba, végleges döntés pedig szeptember közepére várható.

Mivel július elején a női gárdát vezető Imre Vilmos is lemondott posztjáról, jelenleg egyik magyar válogatottnak sincs szövetségi kapitánya.